Kategorije Vijesti

‘MAMA, TATA, EVO ME, OPROSTITE MI!’ Nakon osam dana okončana obiteljska drama u Šibeniku

Širi dalje

Osam dana i osam sati trajala je bezuspješna policijska potraga za nestalom 17-godišnjom Šibenkom Mateom Anaković. Policija je nije pronašla, već se Matea sama pojavila u subotu navečer u svom roditeljskom domu u Ulici Petra Preradovića u Šibeniku iz kojeg je u nepoznatom pravcu otišla u petak, 20. travnja.



Matea se pojavila na kućnom pragu i obratila svojim roditeljima Maji i Igoru riječima: – Evo me došla sam, oprostite mi!

O Mateinom povratku izvijestili su u nedjelju ujutro iz Operativno-komunikacijskog centra kratkom SMS porukom u kojoj je stajalo:

– Matea Anaković sinoć se vratila kući.

Tako je okončana drama oko nestanka ove učenice drugog razreda šibenske Medicinske škole za kojom je tragala cijela Hrvatska.

– Mogu vam samo reći da je Matea dobro. Idemo na policiju na obavijesni razgovor. Drugo vam ništa više ne mogu kazati – kratko nam je kazao otac Igor u nedjelju ujutro. Iz tona njegovih riječi bilo je primjetno veliko olakšanje i sreća što je ova drama okončana Mateinim povratkom.

A gdje je i s kim bila ova mlada Šibenka, službenih informacija nema.

– Pošto je riječ o maloljetnoj osobi, ne možemo izlaziti s informacijama kojima raspolažemo o ovom slučaju – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Kako smo već pisali o ovom nestanku, Matea Anaković prema izjavama ljudi koji su je vidjeli, nakon odlaska od kuće sjela je u bijeli automobil koji je čekao u gradskoj četvrti Baldekin. U prilog tezi da je Matea pomno isplanirala svoj bijeg ide i činjenica da je iz mobitela izvadila SIM karticu i ostavila je u svojoj sobi, a mobitel ponijela sa sobom.

Nestanak svoje kćeri prijavila je u subotu, dan nakon njezinog odlaska, majka Maja. Naime, roditelji nisu reagirali isti dan, jer je Matea prijašnjih godina u mlađoj dobi znala otići od kuće, ne javljajući se roditeljima, ali to je bilo nakratko dan-dva. Trećeg dana nestanka svoje kćeri otac Igor Anaković kazao nam je kako je uvjeren da je Matea žrtva manipulacije nepoznatih osoba preko društvenih mreža i da je to razlog njezina odlaska.

Kamen sa srca pao je Mateinim povratkom njezinim nastavnicima i profesorima u Medicinskoj školi Šibenik, u kojoj upravo djed ove srednjoškolke radi kao domar i koji je prvi izvijestio svoju kćer Maju, Mateinu mamu, da se ona tog petka 20. travnja nije pojavila u školi.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

16 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije