‘MAMA, TATA, EVO ME, OPROSTITE MI!’ Nakon osam dana okončana obiteljska drama u Šibeniku

travanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Osam dana i osam sati trajala je bezuspješna policijska potraga za nestalom 17-godišnjom Šibenkom Mateom Anaković. Policija je nije pronašla, već se Matea sama pojavila u subotu navečer u svom roditeljskom domu u Ulici Petra Preradovića u Šibeniku iz kojeg je u nepoznatom pravcu otišla u petak, 20. travnja.Matea se pojavila na kućnom pragu i obratila svojim roditeljima Maji i Igoru riječima: – Evo me došla sam, oprostite mi!

O Mateinom povratku izvijestili su u nedjelju ujutro iz Operativno-komunikacijskog centra kratkom SMS porukom u kojoj je stajalo:

– Matea Anaković sinoć se vratila kući.

Tako je okončana drama oko nestanka ove učenice drugog razreda šibenske Medicinske škole za kojom je tragala cijela Hrvatska.

– Mogu vam samo reći da je Matea dobro. Idemo na policiju na obavijesni razgovor. Drugo vam ništa više ne mogu kazati – kratko nam je kazao otac Igor u nedjelju ujutro. Iz tona njegovih riječi bilo je primjetno veliko olakšanje i sreća što je ova drama okončana Mateinim povratkom.

A gdje je i s kim bila ova mlada Šibenka, službenih informacija nema.

– Pošto je riječ o maloljetnoj osobi, ne možemo izlaziti s informacijama kojima raspolažemo o ovom slučaju – kazala nam je Marica Kosor, glasnogovornica šibenske policije.

Kako smo već pisali o ovom nestanku, Matea Anaković prema izjavama ljudi koji su je vidjeli, nakon odlaska od kuće sjela je u bijeli automobil koji je čekao u gradskoj četvrti Baldekin. U prilog tezi da je Matea pomno isplanirala svoj bijeg ide i činjenica da je iz mobitela izvadila SIM karticu i ostavila je u svojoj sobi, a mobitel ponijela sa sobom.

Nestanak svoje kćeri prijavila je u subotu, dan nakon njezinog odlaska, majka Maja. Naime, roditelji nisu reagirali isti dan, jer je Matea prijašnjih godina u mlađoj dobi znala otići od kuće, ne javljajući se roditeljima, ali to je bilo nakratko dan-dva. Trećeg dana nestanka svoje kćeri otac Igor Anaković kazao nam je kako je uvjeren da je Matea žrtva manipulacije nepoznatih osoba preko društvenih mreža i da je to razlog njezina odlaska.

Kamen sa srca pao je Mateinim povratkom njezinim nastavnicima i profesorima u Medicinskoj školi Šibenik, u kojoj upravo djed ove srednjoškolke radi kao domar i koji je prvi izvijestio svoju kćer Maju, Mateinu mamu, da se ona tog petka 20. travnja nije pojavila u školi.

Komentari
Share Button