Sandra Perković o velikoj nepravdi s kojom se želi srušiti njezina dominacija

travanj 29, 2018 maxportal
Share Button

Najbolja hrvatska atletičarka, dvostruka olimpijska pobjednica i dvostruka svjetska prvakinja Sandra Perković, uoči odlaska u Dohu održala je na stadionu Mladosti u Zagrebu konferenciju za medije.Ona je najavila glavne ciljeve sezone – peto zlato na europskom prvenstvu te sedmu titulu najbolje bacačice diska u Dijamantnoj ligi, čiji novi sustav smatra nepravednim.

‘Bitno je skupiti bodove i doći do samog finala, tko je najbolji u finalu taj nosi ukupnu pobjedu, možda je to za vas gledatelje zanimljivo, ali to nije pošteno. Smatram da se najbolji sportaš u određenoj disciplini treba odlikovati u tome da kroz cijelu sezonu bude dobar, a ne samo na završnom mitingu, jer na primjer favoritu se može dogoditi nekakva nesreća prije finala i on tako može izgubiti tu titulu’, objasnila je Perković za HRT.

I u pravu je, ali sumnjamo da će njezin vapaj doći u glave čelnika IAAF-a koji su izmislili novi sustav kako bi na neki način zaustavili dominaciju naše Sandre.

Hrvatska je atletičarka zdrava i zadovoljna odrađenim pripremama. Nova sezona kreće 4. svibnja na mitingu Dijamantne lige u Dohi.

‘Ja sam spremna i ako budu uvjeti dobri, ako ne bude prevruće, ne bude vjetra, disk može jako daleko letjeti. Prošle godine u Bellinzoni sam bacila 71,41 što je novi nacionalni rekord. To težimo i ove sezone. Imperativ će biti Europsko prvenstvo u Berlinu, gdje ću htjeti pokazati ono svoje pravo lice’, dodala je Perković.

MP/foto:facebook

Komentari
Share Button