Kategorije Vijesti

Milanović: Danas je Dan pobjede, ali nema mjesta likovanju i proslavi. Stradali su mnogi nedužni ljudi

Širi dalje

Predsjednik Zoran Milanović  jutros je, obilježavajući Dan pobjede, položio ruže na grobnicu palih heroja u Zagrebu, a o toj temi govorio je i za posjeta Đakovu gdje je sudjelovao na svečanoj sjednici Gradskog vijeća.



U razgovoru s novinarima komentirao je prijedlog o zabrani rada nedjeljom.

Odgovorio je dalje na poruku Plenkovića njemu da je u svom mandatu kao premijer imao priliku i vrijeme za srediti pitanje spornih spomenika u Vukovaru.

“To da sam mogao, to su stare Plenkovićeve fore. Kao, mogao si. A zašto ne napravite vi? To nije moj posao. Ali ja sam mogao. Šoškočanin? OK, ja to nisam napravio, nisam niti znao za to. I to mi predbacuje. Zašto ne napravi on? To nije njegova dužnost? Je, njegova je dužnost”, rekao je i poručio premijeru:

“Riješi to! Riješi i ustaške stvari, riješi i četničke stvari! Miči nam to”, kazao je Milanović i spomenuo  i komentirao ulazak partizana u Zagreb koji se slavi kao Dan pobjede.

“Danas je Dan pobjede, 8. svibnja kada su neki ljudi pobijedili, a neki su nastradali. Neki su nastradali, bili su krivi, ali mnogi nisu bili krivi. Zato danas nema mjesta likovanju i proslavi Dana pobjede.

Jutros sam odnio ružu na grobnicu palih heroja jer je to nešto što je vrijedno. Činjenica je da je i nakon toga bilo puno patnji. Naravno, nisu stvari iste, ali prostora likovanju nema. Zabilježit što je bilo i bit koliko je moguće jedinstven da bi Đakovo bilo kao Klagenfurt, a ne kao Paraćin”, kazao je Milanović.

M. Marković/Foto: Rtl

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Adio, Luko. Posljednji pozdrav hrvatskomu bardu Luku Paljetku

Bio sam mnogo prije ceste i mnogo prije gladi, putnik na ovome putu. (više…)

6 sati prije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

6 sati prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

6 sati prije