Kategorije Vijesti

Milanović na proslavu Oluje pozvao tri ministra, ni jedan neće doći

Širi dalje

Predsjednik Zoran Milanović uputio je službeni poziv na prijem ratnih zapovjednika 4. kolovoza na Kninskoj tvrđavi ministru Mariju Banožiću, Davoru Božinoviću i Tomi Medvedu. Međutim, oni neće doći



Umjesto njih će poslati predstavnika Ministarstva branitelja, odgovorili su iz Vlade.

U Banskim dvorima navode da ministri povodom obljetnice Oluje imaju već zakazane aktivnosti. Medved je u Sinju u Veteranskom centru, u sklopu obilježavanja Oluje, Božinović u Topuskom istim povodom, a obaveze na taj dan ima i ministar Banožić. Podsjestimo da se ministri ni lani nisu odazvali Milanovićevu pozivu.

Organizacijski odbor za obilježavanje 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja pozvao je u ponedjeljak branitelje i građane da u što većem broju dođu 5. kolovoza na svečanost u Knin.

Središnja svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja održat će se 5. kolovoza na nogometnom stadionu u Kninu s početkom u 9,40 sati predajom prijavka predsjedniku Republike Zoranu Mlanoviću, rekao je predsjednik Organizacijskog odbora državni tajnik u Ministarstvu hrvatskih branitelja Darko Nekić.

Uslijedit će podizanje hrvatske zastave na Kninskoj tvrđavi i čitanje povjesnice i imena poginulih i umrli. Taj će se dio prenositi na videu postavljenom na stadionu, gdje će biti postavljeno između 800 i tisuću stolica.

Na središnjoj svečanosti na nogometnom stadionu predviđena su obraćanja premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

U sklopu glavne svečanosti, prelet će obaviti MIG-ovi, kao i helikopteri MORH-a i MUP-a. Akrobatska skupina “Krila oluje” izvest će svoj program.

D.M. /Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Poznatu liječnicu i influencericu naljutio taksist: “Nema napojnice za njega…”

Liječnica i influencerica Petra Meštrić danas je sa svojim pratiteljima podijelila iskustvo koje je doživjela u taksiju.…

3 sata prije

Godišnjica Bleiburga: Jandroković izrazio pijetet prema žrtvama

Komemoracijom na zagrebačkom groblju Mirogoju u subotu je obilježena 79. godišnjica Blajburške tragedije, a počast…

4 sata prije

Hod za život u Vinkovcima, zajedno su hodali djeca i mladi, djedovi i bake

Ove subote, treću godinu za redom, za zaštitu svakog života hodalo se i u Vinkovcima. U…

5 sati prije