Kategorije NaslovnaVijesti

Ministar Matić u Saboru: “Četnika se nisam bojao, a danas me strah hrvatskih branitelja!”

Širi dalje

NAKON jednomjesečne stanke danas je započela prva ovogodišnja sjednica Sabora na čijem je dnevnom redu 75 točaka. Zasjedanje je otvorilo aktualno prijepodne tijekom kojeg premijer Zoran Milanović i ministri odgovaraju na zastupnička pitanja.

Po hitnom postupku uvrštena je izmjena Zakona o potrošačkom kreditiranju, kojim se prema odluci premijera Zorana Milanović tečaj švicarskog franka zamrzava na 6,39 kuna u idući godinu dana


Josip Đakić pitao je ministra branitelja Predragu Matiću kako živi s činjenicom da je obmanjivao branitelje.

– Svjesno ste vrijeđali najteže stradalnike Domovinskog rata. Vi ste i sami branitelj, a učestalo im prišivate razne epitete. Kako možete zaspati sa spoznajom da invalidi već 90 dana stoje na cesti, a vi preispitujete njihovu ulogu i javno iznosite njihova primanja. Imate li savjesti ili ste toliko zaljubljeni u sebe i svoju ministarsku fotelju, pitao je Đakić.

– Hvala lijepo, dobro živim i zdravlje mi je u redu. Konačno mi je priznat moj ratni put. U logoru nisam jeo janjetinu i nisu mi dovodili prostituke kako to neki govore. Zahvaljujem hrvatskim braniteljima što kad idem kupiti kruh moram imati pratnju specijalaca.  Izmjene i dopune o pravima hrvatskih branitelja – radi se o 7 točaka kojima se status branitelja poboljšava i vi to znate’, poručio je Matić. Zahvalio je braniteljima što mu mjesecima kad dolazi na posao viču ‘Ubij ga, smrdi’ i što se njih danas boji, a nije se, kako je rekao ‘bojao četnika’. Dodao je kako čeka da mu mandat završi.

Đakić ga je opet prozvao za vrijeđanje:

– Šivali ste si džepove pa si zašijte i usta da više ne bude tako bezobrazni, odgovorio mu je Đakić.

Od Odbora za branitelje očekuje se da Saboru ponudi prijedlog novog zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Odbor je, naime, osnovao Pododbor koji treba izraditi nacrt tog zakona, a u tom tijelu su svi članovi Odbora, predstavnici resornog Ministarstva i branitelja.

Predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko ističe kako Sabor čeka da mjerodavno tijelo ubrza izradu zakona, kako bi ga se što prije raspravilo na plenarnoj sjednici.

D. Lukić


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije