Kategorije Vijesti

NACIONAL: Bandić podnosi ostavku i kandidira se za predsjednika!?

Širi dalje

Tjednik Nacional piše kako će Milan Bandić dati ostavku na mjesto gradonačelnika Zagreba i ući u utrku za predsjednika. Iako zvuči nevjerojatno, Nacional piše da su im to potvrdila dva izvora.



U slučaju poraza on bi, tvrdi se, podržao Kolindu. Potom bi ojačao svoju stranku i postao ključni koalicijski partner buduće HDZ-ove vlade.

Nova zagrebačka gradonačelnica,  u tom slučaju postaje Jelena Pavičić Vukičević. Plenković je za ovaj plan navodno saznao tek u ponedjeljak.

O Bandićevoj mogućoj kandidaturi počelo se glasnije govoriti nakon proslave Oluje u Kninu. Bandić je tada kazao kako je Hrvatskoj potreban novi Tuđman te usput najavio kako će nešto reći krajem rujna.

–  Hrvatskoj je potreban novi Tuđman, čovjek koji će lupiti šakom o stol i koji će ujediniti ljude na tragu rada, znanja, demografske obnove i solidarnosti –  ustvrdio je zagrebački gradonačelnik 5. kolovoza u Kninu.

Tom prilikom nije želio komentirati kandidate za predsjednika.

– Ne bih to komentirao, nikoga ne komentiram, a nešto će biti, nešto ću reći krajem devetog mjeseca, nakon toga neće ništa biti isto, kazao je tada zagrebački gradonačelnik.

Ako e bandić kandidira bila  bi to njegova druga utrka  za Pantovčak. Na izborima je sudjelovao 2009. ( drugi krug bio je 2010. godine)  kad ga je u drugom krugu pobijedio Ivo Josipović.

Bandić je prvi krug završio kao drugoplasirani. Dobio je 293.068 glasova, odnosno 14,84 posto glasova. To mu je bilo dovoljno za drugi krug, a iza sebe je ostavio HDZ-ovog kandidata Andriju Hebranga koji je dobio 237.998 glasova, odnosno 12,05 glasova.

Daleko ispred Bandića i Hebranga u prvom krugu bio je SDP-ov Ivo Josipović sa 640.594 glasova ili 32,43 posto.

U drugom krugu, koji je održan 10. siječnja 2010. godine, Bandića je porazio Ivo Josipović. Bandić je, kao nezavisni kandidat, u drugom krugu dobio 883.115 glasova. Ivo Josipović je postao predsjednik s 1.339.322 glasova.

M.M. /Foto:nacional

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi milan bandić

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

5 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

11 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

11 sati prije