Srbijanski predsjednik Vučić nahvalio Hrvatsku vojsku

rujan 9, 2019 maxportal
Share Button

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u nedjelju da se ‘neke zemlje u našem okruženju ozbiljno naoružavaju’, a da je suština pozicije Srbije, kao vojno neutralne zemlje, ‘u se i u svoje kljuse’, piše agencija Beta.On je na združenoj taktičkoj vježbi Vojske Srbije kazao da su do ‘1 sat iza ponoći’ vođeni ‘iscrpljujući’ razgovori s predstavnicima Centralne vojne komisije Kine koji su u posjetu Srbiji, oko jačanja srbijanskih obrambenih snaga.

“NATO dijeli poklone nekima u našem okruženju, nama su predbacivali zbog donacije BRDM-ova iz Rusije, a oni planiraju isporučiti 60 oklopnih Bradleyja i 220 MRAP-ova, to su odlična izvidnička vozila za transport vojnika. Ljudi se ozbiljno naoružavaju, ali bit će i Vojska Srbije sve jača, jačat ćemo sve rodove naše vojske” kazao je Vučić očito aludirajući na Hrvatsku i njezino jačanje obrambenih snaga.

Upitan kako ocjenjuje snagu Hrvatske vojske, Vučić je kazao da ima ‘slabih točaka’, ali i da je proporcionalno broju stanovnika, riječ o vojsci ‘za respekt’.

“Hrvatska ima izuzetno jaku armiju. Imaju ljude koji odlično obavljaju svoj posao. Hrvatska vojska ima slabih točaka, ali je izuzetno snažna armija i mi im čestitamo na tome”, rekao je Vučić nakon vježbe Vojske Srbije. Na pitanje o srpskoj vojsci rekao je da je snažnija nego što je ikada bila.

“A bit će još snažnija. Vjerujem da ćemo do veljače useliti prve vojnike u stanove koje smo gradili za njih, a bit će i povećanja plaća”, najavio je Vučić.

Komentirajući reakcije iz Zagreba na zabranu posjeta delegacije Vojske Srbije komemoraciji jasenovačkim žrtvama, Vučić je rekao da je policijska postaja u Novskoj bila znatno ranije obaviještena o posjetu.

” To su bili naši kadeti koji su bili spremni odati počast u Jasenovcu i u civilnoj odjeći, ali im je rečeno da ‘danas neće ući’. Nisu nikome smetali u Mauthausenu, a nekome smetaju u Jasenovcu”, kazao je Vučić.

Najavio je i da uskoro očekuje da jedna ‘snažna’ američka kompanija izađe s planom izgleda memorijalnog centra u Donjoj Gradini u Republici Srpskoj, entitetu BiH, za čiju će izgradnju Srbija i RS, kako je rekao, uložiti ‘veliki novac’.

R.I. /Foto:press

 

 

Komentari
Share Button