Kategorije Vijesti

OTAC UBIJENOG DAVIDA: ‘Ante Nobilo je zastupao je mene, a radio za Dodika’

Širi dalje

“Zahvalio bih Anti Nobilu na njegovu neradu. Nisam razočaran, jasno mi je da se odvjetnik Nobilo prepao i da su ga ucijenili Milorad Dodik i njegovi pristaše”, izjavio je Davor Dragičević, otac ubijenog 21-godišnjeg Davida Dragičevića iz Banje Luke.



U petak navečer Anto Nobilo za Federalnu televiziju iz Sarajeva ustvrdio je da su političari manipulirali Davorom kako bi u javnosti konstruirali krivi dojam te je odbacio bilo kakvu povezanost vlasti Republike Srpske s ubojstvom i zataškavanjem tog slučaja. Tvrdi da David nije bio masakriran, silovan i ubijen od strane policije i da ministar unutarnjih poslova to nije zapovijedio. Davidov otac je pak na to jučer rekao da se sada pokazalo pravo Nobilovo lice.

– Nobilo nije bio odvjetnik Davida Dragičevića, on je bio odvjetnik Republike Srpske i sad se to jasno vidi. Izmanipuliran je od strane Dodika i to ćemo dokazati uskoro, kada objavimo vjerodostojne dokaze koji sve to dokazuju – rekao nam Davor za Jutarnji list.

Na pitanje na koje političare je Anto Nobilo mislio kad je govorio o “manipuliranju i usmjeravanju”, Dragičević nam je rekao da to trebamo njega pitati.

“Opstruirao je istragu”

Kaže nam i da ga Nobilo nije obavijestio o svojim postupcima, nego je o njegovu odlasku saznao tek u petak.

– Bio sam fer kad sam to saznao, zahvalio sam mu i stisnuo mu ruku. Ali on nije bio fer, nije ispoštovao sa svoje strane dogovor i nije me obavijestio ni o čemu. Nisam ga imao namjere prozivati, ali je žalosno da je jedan odvjetnik na kraju svoje karijere tako reagirao. Opstruirao je istragu – tvrdi Dragičević i kaže da je nekadašnji pravnički tim ostao samo na jednom odvjetniku.

– Odvjetnik Ifet Feraget, koji je sad jedini ostao u odvjetničkom timu, ukazao mi je na sve propuste u slučaju istrage. Situacija je čista, mi idemo dalje jer imamo sve dokaze. Nastavljamo s prosvjedom i istragom. Ići ću do samog kraja – kaže nam Davor Dragičević koji je organizirao prosvjed u središtu Banje Luke, koji je trajao više od 230 dana.

Cijeli slučaj o izlasku iz odvjetničkog tima komentirao je i Anto Nobilo.

– Ne bih više govorio o slučaju Davida Dragičevića jer sam otkazao punomoć i nije korektno da o tome govorim – rekao nam je jučer Anto Nobilo.

Međutim, u nastavku je decidirano demantirao tvrdnju Davora Dragičevića, prema kojoj svoju odluku nije predočio ocu ubijenog Davida.

Raspad odvjetničkog tima

– To jednostavno nije istina. Davoru Dragičeviću jučer sam poslao pismenu ostavku u kojoj sam objasnio zašto izlazim iz ovog slučaja. Osim toga, imali smo i sastanak na kojem smo predočili saznanja do kojih smo došli, a koja pokazuju da policija nije ubila Davida Dragičevića – kazao je Nobilo

Inače, krajem rujna, Nobilo je nakon sastanka s glavnim tužiteljem tužilaštva RS-a Želimirom Lepirom izjavio da se krug u vezi sa slučajem ubojstva Davida Dragičevića sužava i da “tužilaštvo nastavlja rad na ovom predmetu”.

Ifet Feraget ostao je jedini odvjetnik obitelji ubijenog banjalučkog mladića Davida Dragičevića. Da su se razišli u stavovima s Davorom Dragičevićem, ocem stradalog mladića, i da raniji četveročlani odvjetnički tim formiran u kolovozu više ne postoji, potvrdio je i Duško Tomić, koji je s Nobilom napustio sastanak koji su imali s Davorom Dragičevićem.

Prethodno su odvjetnici razgovarali s nadležnima u banjalučkom okružnom javnom tužilaštvu, koje vodi predmet istrage stradanja Davida Dragičevića. Tomić je za portal mondo.ba kratko rekao da odlazi zbog razlike u mišljenjima, a slično je rekla i Zora Dubočanin Nikodinović.

– Ja sam rekla da neću raditi jer je Dalibor Vrećo uključen u to, a nije radio sve što treba. Nije se baš proslavio. Ne želim raditi tamo gdje ne mogu dati sve od sebe – rekla je odvjetnica za mondo.ba.

M. Marković/Foto:press


Širi dalje
Komentiraj

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

2 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

3 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

4 sata prije