Kategorije Vijesti

PLENKOVIĆ OBJAVIO: Martina Dalić podnijela je ostavku, ja sam ju prihvatio!

Širi dalje

Potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela je ostavku, a premijer Andrej Plenković ostavku je prihvatio.



Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izašli su u Banskim dvorima pred novinare i objavili kako su nakon razgovora odlučili da ona podnosi ostavku. Plenković je ostavku prihvatio.
‘Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru’, rekao je Plenković.

‘Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav.

Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave’, rekao je Plenković uz pojašnjenje kako se sve to radilo da se izbjegne stečaj Agrokora.

‘Dalić je konzultirala i ljudi koji su mogli pomoći u kratkom roku. Pomoći s ekspertizom koja se nije mogla pronaći unutar državne uprave.

Portal Index je u srijedu 9. svibnja objavio prvi tekst o mailovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Martina Dalić te tvorci Lexa, koji su kasnije i bogato “nagrađeni”.

Iz dokumentacije i mailova jasno proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja.

Objavom mailova potvrđeno je ono što se špekuliralo, no s obzirom da njihovu vjerodostojnost Dalić ili nitko od članove grupe nije propitao, cijela afera dobila je novu dimenziju, zbog čega su se uznemirili HDZ-ovi koalicijski partneri u Vladi, koji su do sada redovito podržavali sve procese u Agrokoru.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

3 sata prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

4 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

5 sati prije