PLENKOVIĆ OBJAVIO: Martina Dalić podnijela je ostavku, ja sam ju prihvatio!

svibanj 14, 2018 maxportal
Share Button

Potpredsjednica vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić podnijela je ostavku, a premijer Andrej Plenković ostavku je prihvatio.Premijer Andrej Plenković i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić izašli su u Banskim dvorima pred novinare i objavili kako su nakon razgovora odlučili da ona podnosi ostavku. Plenković je ostavku prihvatio.
‘Potpredsjednica je dala veliki doprinos, ne samo u gospodarstvu, nacionalnoj strategiji reformi i uvođenje eura, već i baveći se krizom u Agrokoru’, rekao je Plenković.

‘Prije godinu i pol dana Vlada je držala konzinstentan stav da je odgovorost u kompaniji isključivo na vlasniku i upravi kompanije. Nismo dopustili stvaranje atmosfere kaosa i širih problema za hrvatskih financijski sustav.

Istodobno, kao odgovorna vlada s tadašnjim koalicijskim partnerom, MOST-om, koji je bio informiran o svim aktivnostima i na njihovu inicijativu angažirani su stručnjaci van državne uprave’, rekao je Plenković uz pojašnjenje kako se sve to radilo da se izbjegne stečaj Agrokora.

‘Dalić je konzultirala i ljudi koji su mogli pomoći u kratkom roku. Pomoći s ekspertizom koja se nije mogla pronaći unutar državne uprave.

Portal Index je u srijedu 9. svibnja objavio prvi tekst o mailovima koje su razmjenjivali potpredsjednica vlade Martina Dalić te tvorci Lexa, koji su kasnije i bogato “nagrađeni”.

Iz dokumentacije i mailova jasno proizlazi kako su Andrej Plenković i Martina Dalić ne samo namjerno obmanjivali hrvatsku javnost govoreći neistine o stanju u Agrokoru, nego su i kao premijer i potpredsjednica vlade iskoristili svoje položaje kako bi posebna skupina, birana od strane Dalić, mogla zaraditi na poslovima u Agrokoru nakon 10. travnja.

Objavom mailova potvrđeno je ono što se špekuliralo, no s obzirom da njihovu vjerodostojnost Dalić ili nitko od članove grupe nije propitao, cijela afera dobila je novu dimenziju, zbog čega su se uznemirili HDZ-ovi koalicijski partneri u Vladi, koji su do sada redovito podržavali sve procese u Agrokoru.

 

Komentari
Share Button