Kategorije Vijesti

Policija odgovorila na optužbu da u Vukovaru čuva četničke spomenike

Širi dalje

“Nisu istiniti navodi ds policija u Borovom Selu i Trpinji čuva ‘četnićke spomenike’ nego sprječavanja protupravno ponašanje”, poručuju iz vukovarsko-srijemske policije.


Odgovor je to na medijske napise da na vukovarskom području već danima čuvaju  spomenik ratnom zločincu Vukašinu Šoškočaninu i spomenik četnicima u Trpinji.

Ističu kako njezine pojačane aktivnosti nisu posvećene zaštiti određenih obilježja i spomenika, već sprječavanju protupravnih ponašanja.

“Vezano za medijske napise o aktivnostima policije na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske kako policija u Borovom Selu i Trpinji provodi zaštitu određenih obilježja i spomenika, izvješćujemo javnost kako policija povodom Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. obavlja sveobuhvatne pripremne i potrebne sigurnosne mjere s ciljem očuvanja javnog reda i mira te zaštite ljudi i imovine na širem području policijske uprave.

Nisu istiniti navodi kako je policija u Borovom Selu i Trpinji usredotočena na zaštitu konkretnih obilježja i spomenika već se provode pojačane aktivnosti na cjelokupnom području policijske uprave s ciljem sprječavanja protupravnih ponašanja.

Zadaća je hrvatske policije da kroz osiguranje povoljnog stanja javnog reda i mira omogući dostojanstveno obilježavanje vukovarske obljetnice i spomen na vukovarske branitelje”.

MP/foto: ilustracija


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije