Kategorije Vijesti

VIDEO Predstavljen Tomo Medved, novi ministar branitelja: ”Cijeli život posvetio sam Domovini!”

Širi dalje

NOVI ministar branitelja je Tomo Medved, kandidat Domoljubne koalicije. Potvrdio je to premijer Tihomir Orešković na konferenciji za novinare.



Medved je umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik je Udruge ratnih veterana i prošlog je tjedna u ime branitelja razgovarao s premijerom Oreškovićem. Jedan je od junaka vide Banijska ratna praskozorja Gordana Lederera.

“Želim se zahvaliti premijeru, ali i Domoljubnoj koaliciji na prijedlogu koji je uputila, prepoznavši u meni osobu koja je spremna preuzeti ovu odgovornu dužnost. Cijeli život sam posvetio Domovini”, kazao je Medved i nastavio:

“Ratni put imali ste prilike vidjeti, imate moj životopis. Sve dužnosti u Oružanim snagama RH i sva znanja usmjerit ću u rad Ministarstva branitelja da bismo otvorili novo poglavlje u životu branitelja. Za početak nužno je formiranje snažnog tima, organizacija Ministarstva da može funkcionirati.

Braniteljima šaljem poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva nisu zaboravljeni. Imat će sugovornika u Ministarstvu, kroz organizaciju rada će moći sudjelovati u kreiranju politike i vođenju Ministarstva”, kazao je Medved koji u registru branitelja ima 2055 dana provedenih u borbenom sektor MUP-a i MORH-a

“Prvi korak bit će prijedlog jedinstvenog zakona za branitelje i njihove obitelji. Predložit ćemo donošenje Nacionalne strategije za očuvanje i zaštitu zdravlja hrvatskih branitelja”, kazao je novi ministar, kojega još treba potvrditi Hrvatski sabor.

M. Marković /Foto: Screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zbog milijunske prevare s novcem za obnovu uhićene tri osobe u Zagrebu

Po nalogu Ureda europskog javnog tužitelja (EPPO) u Zagrebu uhićene su tri osobe zbog sumnje…

58 minuta prije

Zdravku Mariću odlično ide biznis, dobro zarađuju Brkić i Kolinda, SDP-ovci u blokadi

Nekadašnjim važnim političkim akterima - Kolindi Grabar Kitarović, Zdravku Marići i Milijanu Brkiću - jako…

2 sata prije

Željko Lacković: Shvaćam da DP ne želi SDSS, bili su vodeći u vrijeme okupacije

Nezavisni Željko Lacković smatra da je legitiman zahtjev Domovinskog pokreta koji ističe da ne može biti…

2 sata prije