VIDEO Predstavljen Tomo Medved, novi ministar branitelja: ”Cijeli život posvetio sam Domovini!”

ožujak 15, 2016 maxportal
Share Button

NOVI ministar branitelja je Tomo Medved, kandidat Domoljubne koalicije. Potvrdio je to premijer Tihomir Orešković na konferenciji za novinare.Medved je umirovljeni general HV-a, pripadnik Tigrova, predsjednik je Udruge ratnih veterana i prošlog je tjedna u ime branitelja razgovarao s premijerom Oreškovićem. Jedan je od junaka vide Banijska ratna praskozorja Gordana Lederera.

“Želim se zahvaliti premijeru, ali i Domoljubnoj koaliciji na prijedlogu koji je uputila, prepoznavši u meni osobu koja je spremna preuzeti ovu odgovornu dužnost. Cijeli život sam posvetio Domovini”, kazao je Medved i nastavio:

“Ratni put imali ste prilike vidjeti, imate moj životopis. Sve dužnosti u Oružanim snagama RH i sva znanja usmjerit ću u rad Ministarstva branitelja da bismo otvorili novo poglavlje u životu branitelja. Za početak nužno je formiranje snažnog tima, organizacija Ministarstva da može funkcionirati.

Braniteljima šaljem poruku poštovanja, sigurnosti, da njihov doprinos i žrtva nisu zaboravljeni. Imat će sugovornika u Ministarstvu, kroz organizaciju rada će moći sudjelovati u kreiranju politike i vođenju Ministarstva”, kazao je Medved koji u registru branitelja ima 2055 dana provedenih u borbenom sektor MUP-a i MORH-a

“Prvi korak bit će prijedlog jedinstvenog zakona za branitelje i njihove obitelji. Predložit ćemo donošenje Nacionalne strategije za očuvanje i zaštitu zdravlja hrvatskih branitelja”, kazao je novi ministar, kojega još treba potvrditi Hrvatski sabor.

M. Marković /Foto: Screenshot

Komentari
Share Button