Kategorije Vijesti

PREMIJER ZADOVOLJAN: “Iz Augsburga su potvrdili su da je riječ o političkoj hajki na dr. Barišića”

Širi dalje

Premijer Andrej Plenković komentirao je na Twitteru obavijest sa  Sveučilišta Augsburg, koje je utvrdilo da bivši ministar dr. Pave Barišić nije plagijator.



Na adresu  bivšeg ministra znanosti i obrazovanja stgao je dopis uglednog sveučilišta u kojem predsjednica prof. dr. Sabine Doering-Manteuffel obavještava da je stručno povjerenstvos utvrdilo kako nema govora o (auto)plagiranju njegova doktorskog rada.

– Postupak ispitivanja proveden je zbog sumnje na znanstveno neprimjereno ponašanje na Sveučilištu u Augsburgu. Predsjednik povjerenstva izvijestio me da prema Pravilniku Sveučilišta nema nikakva znanstveno neprimjerena postupanja – stoji u dopisu koji je došao na zagrebačku adresu hrvatskog filozofa koji je doktorirao u Njemačkoj.

Drago mi je da je obavijest iz Augsburga potvrdila integritet prof. dr. sc. Pave Barišića i neutemeljenost političke hajke – napisao je Plenković u srijedu.

 

https://twitter.com/AndrejPlenkovic/status/892644854202806272

– Za mene nije bilo dileme od početka. Svi argumenti koje sam do sada iznosio potvrdili su se ovim očitovanjem predsjednice Sveučilišta u Augsburgu. Sasvim je jasno dokazano da u mom slučaju nema znanstveno neprimjerena postupanja – rekao je u utorak Barišić.

Drago mi je da je obavijest iz Augsburga potvrdila integritet prof. dr. sc. Pave Barišića i neutemeljenost političke hajke – napisao je Plenković u srijedu.

MP/foto:


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Isplivala stara snimka: Tomašević slavi partizane, ali Domovinski rat ne bi slavio

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević i pjevač Hladnog piva Mile Kekin prije nešto malo manje od…

3 sata prije

Mehaničar otkrio koji automobil nikad ne bi kupio: “To je hrpa smeća”

Kupovina automobila može biti uzbudljivo, ali i stresno iskustvo. Mehaničar Victor Shack svojim je pratiteljima…

4 sata prije

Glavni tajnik DP-a: “Da, našli smo se i dogovarali većinu bez SDSS-a”

Tajnik Domovinskog pokreta Josip Dabro, koji je s Mariom Radićem ključni pregovarač oko sastavljanja nove…

5 sati prije