Kategorije Vijesti

Prvi put od uhićenja Horvata oglasio se i Milošević: Borim se za prava manjina, a ne za sebe

Širi dalje

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević ustvrdio je u ponedjeljak, nakon što je zbog afere s dodjelom poticaja stavio svoj mandat na raspolaganje, da je uvijek postupao u skladu sa zakonom, te da ne želi komentirati neslužbene i neprovjerene informacije u medijima.



“Uvijek sam postupao u skladu sa zakonom, ulažući sav svoj trud i politički rad u borbu protiv diskriminacije koja je, nažalost, prisutna u našem društvu, na svim područjima, uključujući razvijenost i ekonomsku održivost života na pojedinim područjima RH”, napisao je Milošević na svojem facebook profilu.

Zbog sumnji na zlouporabu položaja i ovlasti kod dodjele poticaja u subotu je uhićen bivši ministar graditeljstva Darko Horvat, a po neslužbenim informacijama osumnjičeni su i Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

Milošević je napisao da razumije interes javnosti, ali neće komentirati neslužbene i neprovjerene informacije koje se objavljuju u medijima.

“Kao zastupnik, član Vlade i javna osoba, koja bi češće trebala koristiti javnu riječ, opetovano ukazivati i upozoravati na svaki pojedinačni slučaj diskriminacije, ja u svom političkom djelovanju ipak biram dugotrajniji put promjene sveobuhvatne javne svijesti o nekoj diskriminatornoj praksi ili postupanju”, kaže Milošević.

Dodaje da se bespogovorno borio te da se i dalje bori za prava manjina bez primisli da za sebe ili nekoga drugoga priskrbi određenu korist, u okviru svojih zakonskih ovlasti i mogućnosti, i kao netko tko je izabran da zastupa srpsku nacionalnu manjinu.

“Kao političar i kao osoba s navedenim uvjerenjima, na taj ću način i nastaviti djelovati”, stoji u objavi Miloševića.

Hina/Foto: pxll


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

6 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

12 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

12 sati prije