Kategorije Vijesti

REAGIRALE I UDRUGE HOS-a: “Tužni smo! I ljuti! Žalimo i osuđujemo jezive poruke!”

Širi dalje

“Tužni smo. I ljuti smo! Žalimo i osuđujemo jezivu poruku koje je istaknula skupina mladića u Kustošiji u Zagrebu. Ljuti smo što je uz tu poruku stajalo znakovlje HOS-a”, navodi se u priopćenju Saveza Udruga HOS-a Hrvatske.



“Naše znamenje primjer je časti, vjernosti i poštovanja i nedopustivo je da se koristi uz bilo kakve poruke mržnje i poziva na bilo kavo nasilje, a poglavito prema djeci.

Tužni smo. I ljuti smo! Tužni smo da su se takve poruke uopće pojavile, a ljuti smo jer je uz njih bilo znamenje HOS-a.

Početkom agresije na Hrvatsku u gradu Zagrebu formirale su se grupe građana koje su među prvima organizirano pritekle u obranu napadnute domovine Hrvatske.

Te postrojbe građana nazvane HOS, bile su sastavljene vrlo heterogeno glede dobi, zanimanja, spola, materijalnog stanja i svega ostalog, tako da su uz učenike, radnike, zanatlije, studente i intelektualce, očeve, sinove i kćeri sudjelovali doslovno svi slojevi našeg društva.

U Europi se teoretski i deklarativno rado proklamirana međunacionalna i vjerska snošljivost, a u postrojbama HOS-a ona je bila je prisutna u cijelosti jer su se pripadnici svih triju vjerskih konfesija, islamske, pravoslavne i katoličke borili zajedno rame uz rame, promičući tako baš tu tolerantnost različitosti.  I nacionalne i vjerske

HOS-ovci su časno ratovali, poštujući Ženevsku konvenciju i ratno pravo i ni jedan  naših pripadnika nije kažnjen ni osuđen za nepoštivanje Ženevske konvencije i uobičajenih pravila ratovanja.

Ponavljamo da se grozimo se nad zločinima prema svima, a posebno prema djeci i ženama. 

Ponavljamo da najoštrije osuđujemo gnjusni transparent koji su izvjesili skupina od oko 15-ak mladića tijekom crtanja grafita u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da isto tako osuđujemo što je uz te poruke stajalo znakovlje HOS-a”, navodi se u priopćenju Saveza Udruga HOS-a RH koje potpisuje Borislav Barišić.

M. Marković/ Foto: pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Stanković se požalio: “Zoran Milanović me nazvao i izvrijeđao”

Emisija "Nedjeljom u 2" u nedjelju se emitirala po 1000. put, a novinar, urednik i…

7 sati prije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

11 sati prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

11 sati prije