Kategorije NaslovnaVijesti

SDP želi utamničiti Mamića da bi se dopao Torcidi i Hajduku i dobio izbore u Dalmaciji

Širi dalje

POLICIJSKI odjel za borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK) jučer je zbog sumnje na primanje mita i utaju poreza pretresao kuće braće Mamić, prostorije Dinama i HNS-a, gdje su potvrdili da je predmet obrade i Damir Vrbanović, izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza.



Braću Mamić i Vrbanovića Uskok sumnjiči da su Dinamo oštetili za više desetaka milijuna kuna koji je većim dijelom završili na privatnim računima. Mamići su zadnja dva dana boravili u Sloveniji na pripremama s klubom. Zdravko Mamić jučer je poručio kako ondje ostaje do nedjelje, no stvari su se čini se promijenile.

O istrazi USKOK-a protiv čelnika Dinama žestoko se razgovaralo se i u sinoćnjem Otvorenom u kojem su se verbalno sučelili ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić .

Ostojić je kazao da je Zdravko Mamić telefonom pozvan na obavijesni razgovor u policiju, ali da je Mamić to izrijekom odbio kazavši ministru da laže.

U Uskoku je ispitan i osumnjičeni djelatnik Porezne uprave Milan Pernar, a nakon saslušanja ostalih osumnjičenika bit će poznato hoće li Uskok protiv njih pokrenuti istragu i tražiti određivanje pritvora.

Istraga je Damira Vrbanovića zatekla na službenom putu izvan Hrvatske. U zagrebačku zračnu luku sletio je danas oko 13 sati i odmah je priveden u pritvorsku jedinicu na Oranicama, a tijekom dana očekuje se njegovo saslušanje u Uskoku.

U političkim krugovima istraga oko Zdravka Mamića dvojako se tumaču. Kukuriku koalicija otvara šampanjac, unaprijed se raduju osudi Zdravka Mamića i najavljuje njegov progon iz Dinama ihrvatskog nogometa, a oporba diplomatski odgovara “neka institucije rade svoj posao”.

Gledajući javne istupe ministra policije Ranka Ostojića slobodne se može zaključiti da se radi o namještenoj političko-policijskoj akciji. Mjesecima su pratili su i prisluškivali Zdravka Mamića, a onda mu u pretres kuće i stana dolaze kad je izvan Hrvatske.

Za sve ozbiljni analtičare ovaj slučaj ima političku pozadinu. U to vjeruje i Zdravko Mamić za namještaljku optužuje premijera Zorana Milanovića i ministar Otojića. U tom kontekstu nisu zanemarive ni teze da je uhićenja Zdravka Mamića dio plana SDP-ove Vlade koja se nada će se uhićenjem ključne osobe Dinama dopasti Torcidi i Hajduku kako bi SDP dobio izbore u Dalmaciji.

M. Marković/FotoFaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Uhićen Gerard Depardieu, 15 žena ga optužilo za seksualno nasilje

Slavni francuski glumac Gerard Depardieu (75) priveden je zbog optužbe za seksualni napad, pišu francuski…

7 minuta prije

Mesić: Ne može se stvoriti Velika Srbija, oni su mala država na Balkanu

Stjepan Mesić je tijekom boravka u Prištini, na skupu PanAlbanci-Inter-Balkan-Euroatlantik, izjavio da se Velika Srbija…

57 minuta prije

Rijeke pravde i pravednici, analiza jednog poraza

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u Kninu je 7. travnja 2024., deset dana prije izbora,…

3 sata prije