Kategorije NaslovnaVijesti

Slaven Letica: Novinar Boris Rašeta je ‘velikosrbin-spavač’, izmislio je Ustašku crkvu u Hrvatskoj

Širi dalje

NASLOVNICA i prvi šest stranica ovotjednoga tabloida 24Express posvećena je zagrebačkom Kaptolu i tajnom planu za forimiranjem “ustaške crkve”(ma što to značilo) u Hrvatskoj.



 

Naslovna tema ilustrirana je likom svećenika u “kolarki”, svakodnevnoj svećeničkoj košulji. Nedostaje samo ustaško znakovlje na bijeloj kartici ovratnika.

Na tu neočekivanu, ničim utemeljenu i bez ikakvog povoda napisanu temu, reagirao je dr. Slaven Letica koji je na svom Facebok profilu otvoreno  prozvao autora Borisa Rašetu kao “velikosrbina spavača” i uredništvo i tabloda 24Express napisavši da je riječ o srozavanju novinarstva na etičko i profesionalno dno.

Evo kako je dr. Letica ocijenio pisanje Borisa Rašete:

“Naslovnicu i punih šest stranica  tabloid 24 Express (glavni mu je urednik Alen Galović, a u njemu moja draga prijateljica Milana Vuković Runjić ima stalni podlistak „Pandorina kutija“) ustupio je spekulativnom nadrealističkom „novinaru“ i samoukom dijetetičaru Borisu Rašeti

(bio je ključni sudionik projekta „Zdrava krava – Mršavimo zajedno“) koji je specijalno za taj tjednik izmiješao senzacionalnu novinarsku kašu pod naslovom: „Tajni plan za ustašku crkvu“.

Ključna je teza te novinarske kaše ova: veliki broj hrvatskih biskupa pripremio je tajni plan pretvaranja Crkve u Hrvata u Crkvu u Ustaša.

Konačni je cilj tog demonskog biskupskog plana „rehabilitacija ustaštva“ kao političko-doktrinarnog temelja Crkve, a pragmatični je, kratkoročni cilj: pružanje pomoći Zoranu Milanoviću da pobijedi na izborima Tomislava Karamarka kojeg „ustašoidni biskupi“ predvođeni Želimirom Puljićem, Valentinom Pozaićem i Vladom Košićem navodno PREZIRU.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Hrvatsko novinarsko društvo reagirati na taj nečuveni pokušaj sramoćenja HBK (kojem je biskup Puljić na čelu), biskupa i Crkve kao onih koji su „željni rehabilitacije ustaštva“.

Sam Boris Rašeta po svojem je političkom svjetonazoru nostalgični „Jugoslaven“, u biti velikosrbin-spavač koji za sebe kaže: “Nastojim biti pozitivan. Tražiti u svemu nešto dobro. Smijati se. Pisati duhovite stvari, čak i u raljama života. Volio bih biti satiričar i pisac komedija. Možda i stand up komičar.

Pomalo sam ocvao za početak u tom poslu, ali potrudit ću se još. Ima u cara para i u boga dana, kako kažu Bosanci.”

Hrvatsko novinarstvo ne poznaje granice kad je u pitanju srozavanje na etičko i profesionalno dno.”

MP/Slaven Letica/foto:screenshot


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Rijeka – Dinamo1:2 Modri preokretom srušili Rijeku, eurogol Petkovića

U derbi susretu 33. kola HNL-a, ali i cijele sezone, nogometaši Dinama su nakon preokreta…

9 sati prije

Jedan grad u bivšoj državi Tito je mrzio iz dna duše, uvijek ga je izbjegavao

Josip Broz Tito, doživotni predsjednik SFRJ, preminuo je 4. svibnja 1980.  godine. Tog dana na…

15 sati prije

Butalno pretukao političara SPD-a pa se predao. Policija šokirana kad su vidjeli tko je

Njemačkim se vlastima u nedjelju predao 17-godišnji tinejdžer, tvrdeći da je jedan od počinitelja nasilnog…

15 sati prije