Kategorije Vijesti

TRAGEDIJA U ALŽIRU: 257 preminulih u padu vojnog zrakoplova

Širi dalje

U trenutku pada u zrakoplovu je bila posada i vojnici i prema informacijama Reutersa u padu su stradali svi, ukupno 257 vojnika i članova posade je stradalo.



Do nesreće je došlo u zračnoj luci Boufarik u pokrajini Blidi, oko 30-ak kilometara od glavnog grada Alžira.

U padu alžirskog vojnog zrakoplova koji se srušio u srijedu ujutro nakon polijetanja iz zračne luke u glavnome gradu Alžiru poginulo je 257 osoba, uglavnom vojnika i članova njihovih obitelji objavilo je ministarstvo obrane u priopćenju čime je broj žrtava više nego udvostručen u odnosu na prijašnje podatke.

https://twitter.com/Bilesa_Shaweys/status/983982742550478853?ref_src=twsrc%5Etfw

Zrakoplov Iljušin 76 srušio se malo nakon polijetanja iz zračne vojne baze Boufarik nekih 25 kilometara jugozapadno od glavnoga grada.  Žrtve su deset članova posade i 247 putnika “od kojih su većina osobe Alžirske narodne vojske i članovi njihovih obitelji” navodi ministarstvo ne navodeći ima li možda preživjelih. Prve informacije o padu zrakoplova govorile su o stotinu žrtava.

Zrakoplov je letio u Tindouf na jugozapadu zemlje, objavilo je ministarstvo. Među žrtvama je, kako javlja britanski BBC, najmanje je 26 pripadnika Fronte Polisario, pokreta koji se bori za neovisnost Zapadne Sahare.

https://twitter.com/News_Executive/status/983985132989288449?ref_src=twsrc%5Etfw

Televizijska snimka pokazuje crni dim pored autoceste i okupljeno mnoštvo u polju pored mjesta pada. Na tlu pored olupine zrakoplova vidi se niz bijelih vreća s ljudskim truplima. Lokalni mediji objavili su da je riječ o transportnom zrakoplovu Iljušinu proizvedenom u Rusiji.


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Ovacije Modriću na krcatom Bernabeu. Ovo nije uspio još niti jedan igrač Reala

Modrić je u prvom poluvremenu dobio gromoglasne ovacije prepunog Santiaga Bernabeua. Realovi navijači izvikivali su…

12 sati prije

Kaos u tramvaju, potukla se dva starija muškaraca – video

Zagrebački tramvaj broj 6 danas je bio poprište tučnjave dvojice starijih muškaraca. "J**o ti pas…

13 sati prije

Plenković: ‘Ovo je treći predsjednik SDP-a kojeg sam pobijedio. I njega i strica’

Predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na svečanom otvorenju obnovljene dvorane 'Pietro Ciscutti' Istarskog narodnog kazališta-Gradskog…

13 sati prije