Kategorije Vijesti

TRAGEDIJA U PRAGU: Maturant iz Šibenika poginuo u padu s balkona

Širi dalje

U nedjelju ujutro u središtu Praga poginuo je 19-godišnji Ante Bare Mikulandra iz Bilica, maturant šibenske Prometno-tehničke škole, smjer pomorski nautičar.



O toj velikog tragediji s maturalne eskurzije, ravnatelja Prometno-tehničke škole Zdravka Perana izvijestili su nastavnici koji su s učenicima u Pragu.

– Prema informacijama koje sam dobio, naš učenik pao je s hotelskog balkona s visine od nekoliko metara. Pokušalo ga se odmah reanimirati, ali bez uspjeha te je nažalost, konstatirana smrt. Tragedija se dogodila kada su se učenici spremali za odlazak na doručak – kazao nam je ravnatelj škole Zdravko Peran

Prema informacijama koje je dobio od nastavnika, riječ je o nesretnom slučaju, odnosno o padu s balkona, a što se točno dogodilo utvrdit će praška policija očevidom i istražnim radnjama koji su u tijeku.

Agencija za odgoj i obrazovanje u kontaktu je s veleposlanstvom Republike Hrvatske u Pragu, koje pruža svu pomoć na terenu i čim dobijemo službene informacije izvijestit ćemo javnost o tome, dodao je ravnatelj Peran.

Napominje kako je smrtno stradali 19-godišnji maturant Prometno-tehničke škole, smjera pomorski nautičar, bio “jako dobar učenik, pametan i miran”.

O pogibiji šibenskog mladića njegovu obitelj dolaskom u njihovu kuću u Bilicama izvijestio je ravnatelj Peran, a u pratnji službe Hitne pomoći.

– Bilice su zavijene u crno. Svi smo šokirani tragičnom smrću našeg mladog sumještanina.

Njegova majka Daria je shrvana. Prije tri godine, suprug joj Luka umro je u 39. godini života od bakterije, a sada je izgubila sina. Ante je bio njihovo najstarije dijete, a još imaju dva mlađa sina i malenu kćerkicu – ispričao nam je vidno potresen Joško Ćaleta-Car, načelnik općine Bilice.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije