Kategorije Vijesti

Uhićen Ivan Božić, bjegunac iz Splita! S njim su uhićene još tri osobe

Širi dalje

U četvrtak popodne uhićen je Ivan Božić, mladić koji je automobilom udario 20-godišnjeg policajca u Splitu, doznaje Slobodna Dalmacija.


“Nije imao šanse, pokušao se sakriti u jednoj kući. Operativnim radom smo saznali gdje je i uhitili ga. Nije bilo pregovora”, rekao je izvor Slobodne Dalmacije koji je sudjelovao u potrazi za bjeguncem.

“Poštovani, izvješćujemo vas kako je oko 16:40 sati pronađen te uz uporabu sredstava prisile uhićen 29-godišnjak muškarac za kojim se tragalo od jučer. Uhićene su još tri osobe koje su zatečene s 29-godišnjakom”, objavila je policija oko 17 sati

Potraga za automobilom i vozačem počela je nakon što se Božić u Ulici Domovinskog rata nešto prije jedan sat u noći s utorka na srijedu nije zaustavio na policijski znak stop, nego je automobilom snažno udario 20-godišnjeg policajca vježbenika te pobjegao.

Vozilom Hitne medicinske pomoći policajac je prevezen u splitski KBC. Njegovo stanje je stabilno.

Načelnik Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodan Marendić posjetio je danas teško ozlijeđenog mladog kolegu na intenzivnom liječenju KBC-a Split, gdje mu je policijski vježbenik opisao kako ga je automobilom ozlijedio vozač.

Kako je rekao Hini, za vrijeme napada s mladim policajcem je bio i stariji kolega, koji je također svjedok događaja. “Pri svijesti je, ima ozljede trbušne šupljine, jake bolove i dosta oteklina, no i to bi se trebalo riješiti s vremenom”, kazao je Marendić.

Bjegunac nije imao vozačku,  ranije bježao policiji, razbijao u kafiću…

Ivanu Božiću bila je oduzeta vozačka dozvola. Ima više prekršaja, optužnica i presuda, piše Dalmacija News,

Nepravomoćno je sredinom rujna, dakle, prije osamdesetak dana, osuđen na 23 tisuće kuna i tri mjeseca zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije jer je počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Prema presudi, 10. srpnja je u 18:55, na kolniku Ulice don Frane Bulića u Solinu, upravljao osobnim vozilom Chevrolet, a nije se zaustavio na zvučne i svjetlosne signale policijskih službenika. U bijegu je u tri navrata prošao kroz crveno svjetlo na semaforu, piše Dalmacija News.

Pred Općinskim sudom u Splitu potvrđena je optužnica za tešku krađu u splitskom centru Bauhaus te da je početkom ožujka 2019., u dogovoru s nepoznatom muškom osobom, odnio udarni odvijač vrijednosti gotovo 3 tisuće kuna. Suđenje za to još nije počelo, ali zato na sudu u Šibeniku traje suđenje za još jedno kazneno djelo teške krađe.

Incident u kafiću

U ožujku 2017. godine u jednom ugostiteljskom objektu u Zvonimirovoj ulici u Solinu narušavao je javni red i mir pa je kažnjen novčanom kaznom od 378 kuna po presudi Prekršajnog suda u Splitu, baš kao i konobarica u tom objektu. Konobarica ga je odbijala poslužiti, stoji u optužnici, a kad ga je uslužila, Božić je odbio platiti svoje piće.

Ona ga je potom polila kavom po licu, a on je uzvratio vrijeđanjem da je ku*va i da joj j*** mater. Uzeo je potom drvenu stolicu i bacio je iza šanka na police, na kojima su bile staklene čaše, i pritom ih razbio ukupno pet. Iščupao je i ploču sa stola, piše Dalmacija News.

U obrani je tada kazao da je “eksplozivne naravi i da se nije mogao suzdržati”.

Božić je prekršajno kažnjavan i u travnju 2016. jer je nakon što ga je policija zaustavila na mopedu odbio alkotest. Tada je kod sebe imao marihuanu, koju je predao policiji. Godinu ranije u zaseoku Opančine, u Drnišu, vozio je Renault pod utjecajem alkohola, piše Dalmacija News.

Policijski su službenici kod Božića pronašli marihuanu i krajem srpnja ove godine u Ulici Grubići u Solinu, i to vrećicu s 2.31 gramom.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

11 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

13 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

16 sati prije