Kategorije Vijesti

UŽAS NA PAGU: “Kurvin sine, što si to napravio”, vikala je očajna supruga

Širi dalje

Djeca, najstarija sestra od osam godina, dvije mlađe sestrice od sedam i pet godina te najmlađi brat od tri godine, još su bila u snu, u pidžamama. Bilo je tek 6.45 sati ujutro.



Njihov otac Josip Rođak (54) prvo je uhvatio jednu djevojčicu i s balkona je bacio na popločeni put. Potom se vratio u kuću i jedno po jedno dijete bacao na isto mjesto s visine od nekoliko metara.

“Kurvin sine, što si to napravio”, vikala je njegova supruga kada je postala svjesna što se događa. Josip Rođak samo je prošao pokraj nje, spustio se u prizemlje kuće u Ulici bana Josipa Jelačića u Pagu, izašao van, sjeo u automobil i odvezao se na policiju.

Djeca imaju brojne ozljede, frakture lubanje, jednom djetetu puklo je plućno krilo. Sedmogodišnja djevojčica bori se za život, a kako joj se danas stanje kompliciralo, u pripravnosti je bio i Vladin zrakoplov da je hitno preveze u Zagreb. Dijete je vozilom Hitne medicinske pomoći uz pratnju anesteziološkog tima upućeno u KBC Zagreb.

Troje djece teško je ozlijeđeno, osmogodišnja djevojčica ima ozbiljne ozljede, dok su njezina mlađa sestrica od pet i najmlađi brat od tri godine prošli tek nešto bolje.

Josip Rođak ušetao u policiju i rekao: “Bacio sam svoju djecu s balkona”

Što se događalo tog jutra, majka djece i Josipova supruga Katica kazala je za portal Index.

– Probudio me u 5.55, prije 6 sati. Pitao me spavam li. Ja sam na to rekla da ne spavam. Onda sam se okrenula prema njemu, a kasnije sam se okrenula prema djetetu – započela je Katica Rođak.

– Ja nisam skužila da mi je odnio djecu. Nisam shvatila dok mi nije odnio stariju kćer, onu što joj je unakazio oko. Kad sam vidjela da je nosi, mislila sam da je nosi u dnevni boravak. A bacio ju je dolje na beton – rekla je uznemirena majka.

– I onda sam otrčala dolje. Bila sam u gaćama, bosa. Vidjela sam dijete u lokvi krvi – rekla je Katica Rođak Indexu. – Susjed je zvao hitnu i policiju. Ne znam gdje je sada muž. Ne želim čuti za njega, ne zanima me. Ne znam što se događa s njim – završila je priču Katica Rođak.

Majka je danas dala i izjavu centru za socijalnu skrb. Opet je demantirala da je bilo nasilja i rekla je da ništa nije upućivalo na ovu tragediju. Danas ujutro ispred kuće stajali su samo nijemi i šokirani policajci i starac, 85-godišnji Bernard Maričević, stanodavac obitelji. Starac je zaplakao.

– Radio sam u Libanonu i svašta doživio, ali ovako nešto nikad nisam vidio – rekao nam je Maričević. – Bilo je oko šest ujutro kad sam čuo jak udarac. Mislio sam da je pala roba, a on je bacao djecu s balkona jedno za drugim. Jedno je dijete bacio na drugo.

Sve je bilo puno krvi. Mala je udarila glavom o kamen. Ja sam najmanje dijete odnio gore. Bili su jadni još u pidžamama, a ja sam ih pokrio dekicom – zajecao je Maričević.

Teško ozlijeđena curica koju je otac bacio s balkona oko 20.45  stigla u KBC Zagreb

– Kad sam ja izašao, već ih je troje bilo podu, a četvrto je bacao s balkona. Onda je izašla majka i vikala: “Kurvin sine, što si to napravio?” On je samo sjeo u auto i prijavio se na policiju – rekao nam je Maričević ne znajući objasniti zašto se to dogodilo. Kaže da se nisu svađali, da su uredno plaćali najam, ali da je otac bio čudan.

– Pa nitko normalan ovo ne može napraviti. Čula sam da je u Virovitici maltretirao svoje prvo dijete i da je bio pod nadzorom Centra za socijalnu skrb – rekla nam je jedna Pažanka,

Iz DORH-a su najavili da će da će protiv Josipa Rođaka biti podnesene kaznene prijave za četiri teška ubojstva u pokušaju.

G.G. /Foto:Facebook

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi djecapag

Najnovije

Povratnička inicijativa: Cilj je vratiti 500 tisuća Hrvata iz dijaspore u domovinu

Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…

8 sati prije

Analitičar: Grbin ima šanse za sastaviti Vladu kao Hajduk za titulu

Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…

8 sati prije

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a: ‘Još nema dogovora oko većine’

Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…

8 sati prije