Kategorije Vijesti

UŽIVO Broj oboljelih prešao 1000, ministar Beroš ljut na Zadrane i Splićane

Širi dalje

“U protekla 24 sata oboljelo je 48 novih osoba ( upola manje nego jučer) te je ukupno 1011 osoba pozitivno na koronavirus. Preminulih ima sedam, jer je jučer u KB Dubrava preminuo muškarac 1930. godišta, koji je bolovao od više kroničnih bolesti. Na respiratoru je 35 osoba, a dosad se od bolesti oporavilo 88 pacijenata”, izvijestio je ministar zdravstva Vili Beroš.



“Vijesti su dobre i imamo razloga za optimizam, ali i za veliki oprez”, naglasio je Beroš i ljutito spomenuo opasnosti  koje dolaze iz Zadra, Splita i Šibenika.

“Ono što me u ovom trenutku žalosti i što moram podijeliti s vama, a  to su vijesti koje dolaze iz Zadra, Šibenika i Splita. Od kolega dobijam  dojave da se mladi okupljaju u kafićima sa zatamnjenim staklima i piju”, kazao je Beroš.

“To  nije prihvatljivo, na taj način ugrožavaju sebe, svoje obitelji i zdravlje nacije, Poručio bih svima da budemo strpljivi, a kad ovo prođe bit će vremena za zabavu i druženja..

“Dobro je to što se na respiratoru ne povećava broj oboljelih. Moramo biti svjesni da su to sve teški bolesnici. Molim sve koji još uvijek nisu shvatili da se radi o teškim bolestima koje mogu završiti kobno.

Znam da Split želi biti prvi u svemu, ali ne i u broju oboljelih od korone. Znam da Zadar želi biti prvi u svijetu po mnogim stvarima, ali ne i po koroni. Molim ljude na jugu zemlje da se drže mjera”, poručila je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti ‘Dr. Fran Mihaljević’ Alemka Markotić.

Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak ponovio je da Hrvati iz inozemstva ne bi u ovoj situaciji trebali putovati u Hrvatsku uoči uskrsnih blagdana kako bi posjetili svoje obitelji.

“To što imamo pola manje oboljelih nego jučer je izuzetno povoljna situacija i želimo da se tako i zadrži”, rekao je šef HZJZ-a.

I on je kritizirao ponašanje u Zadru, kazavši da će se tek za desetak dana znati posljedice takvog ponašanja.

M.M: /Foto: cropix

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

12 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

14 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

17 sati prije