Kategorije Vijesti

VIDEO: Ivana Pernara iznijeli iz Sabora, on vikao “Ovo je fašizam!”

Širi dalje

Rasprava o izvješću Mandatno-imunitetnog povjerenstva prekinuta je, a saborsko osiguranje  iz sabornice je iznijelo zastupnika Ivana Pernara jer je odbio napustiti djenicu.



Saborski zastupnici Ivan Pernar, Ivan Sinčić i Krešo Beljak danas su izbačeni iz sabornice nakon što ga je predsjedavajući Željko Reiner izbacio zbog dobacivanja tijekom rasprave. Cijeli incident uživo je bio prenošen na Pernarevom Facebook-profilu.

Njegovo je izbacivanje naredio predsjedavajući, potpredsjednik Sabora Željko Reiner, nakon što je Pernar, unatoč opomenama, više puta prekidao raspravu, za vrijeme izlaganja Ivana Sinčića, u ime Živog zida.

– Ovo je demokracija, ovo je HDZ, ovo je njihova politika slobode govora i demokracije, to su njihove metode! – vikao je Pernar dok su ga iznosili.

 

 

Rasprava o zahtjevu Tomislava Karamarka da se skine imunitet Mostovim Boži Petrovu i Miru Bulju zbog pokretanje kaznenog postupka protiv njih zbog klevete pretvorila se u raspravu o Ini, međusobnom optuživanju političkih protivnika, a Reiner je cijelo vrijeme govornicima oduzimao riječ i upozoravao ih da se drže teme, čak i kada su spominjući nešto drugo željeli poentirati na temu koja jeste dio rasprave.

Straža je došla, no Pernar i dalje nije htio izaći objašnjavajući im kako „Reiner na fašistički način poput Hitlera vodi sjednice Sabora i postupa prema zastupnicima“. Reiner je zbog toga prekinuo sjednicu, no Pernar se nastavio raspravljati sa stražom i odbio izaći. Jedan zaposlenik Sabora rekao mu je kako može sam otići ili će ga oni iznijeti.

U obranu mu je došao i predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je sjeo do njega tvrdeći straži kako ima pravo popričati s kolegom, a Pernar se nastavio opravdavati kako je sada sjednica prekinuta i ne mora više izaći.

Moj Beljak dragi, vidiš gdje smo se našli? Ja sigurno neću izaći jer je ovo fašizam – obratio se Beljaku.

Cijelu raspravu sa stražom je paralelno snimao mobitelom i prenosio je na svom Facebook profilu. I Sinčić je straži objašnjavao da je nepravedno prekinut jer je govorio o Karamarku koji jeste tema, odnosno o Petrovljevoj izjavi koju Karamarko smatra klevetom, a odnosi se na kritiku da je iz Vlade mora otići jer se bavio kriminalnim radnjama.

— Govorio sam o njegovim kriminalnim radnjama i zviždačima – pojašnjava Sinčić straži, a Pernar je dodao kako se očito tu radi o političkom deliktu. te da sigurno neće izaći jer se zastupnike koji drugačije razmišljaju tjera iz sabornice. Prijenos je trajao sve dok Pernar nije iznesen iz Sabora.

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od
Tagovi ivan pernar

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije