Kategorije Vijesti

VIDEO: Preživjeli iz masakra u Borovu Selu žestoko napao Plenkovićeva savjetnika

Širi dalje

Robert Bosak jedan je od hrvatskih policajaca koji su preživjeli masakr u Borovu Selu (danas Borovo) za Studio 4 HRT-a ispričao je kako je on uspio preživjeti taj krvavi zločin.



O masakru u Borovu govorio je i Matija Mitić, koji je u akciji je ranjen u glavu. Liječen je u Vukovarskoj bolnici i danas je još uvijek proganja po sudovima.

Matija je ljut jer  nalogodavci zločina nisu kažnjen, a  Bosak se u javljanju uživo HRT-ove novinarske okomio na Krešimira Macana, savjetnika premijera Andreja Plenkovića.

Macan je u objavi na Tvitteru komemoraciju u Bleiburgu  nazvao neonacističkim skupom pa se Bosak zapitao hoće li netko nakon godinu ili dvije i hrvatske redarstvenike u Borovu Selu prozvati nacistima kao što je Macan učinio za nedužne žrtve Bleiburga.

“Gospodinu Macanu, savjetniku premijera Plenkovića, koji takve sadržaje objavljuje na svom twittru ne služi nimalo na čast. U Borovu je ubijeno i masakrirano 12 ljudi, 20 je ranjeno i za to nitko nije odgovarao.

Ako netko za sličan  događaj od prije 50 godina, u kojem su Hrvati masakrirani, a za koje nitko nije odgovarao, daje takve izjave kao savjetnik premijera, ne možemo ništa bolje očekivati ni  27 godina nakon masakra u Borovu Selu”, kazao je Bosak.

M.M. /foto arhiv

 

 

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Plenković: Vladu formiraju pobjednici, a ne Grbin i njegov proruski stric

Premijer Andrej Plenković (HDZ) rekao je u ponedjeljak kako smatra da će kroz slijedeće dane…

5 minuta prije

Grbin nakon sastanka s DP-om: Sve opcije su moguće pa i ponavljanje izbora

Nakon postizbornih razgovora s Domovinskim pokretom o sastavljanju moguće većine javnosti se s Iblerova trga…

16 minuta prije

HDZ ide u novi napad: “Štetočine iz SDP-a u Bruxellesu su blatile hrvatsku policiju”

HDZ se na Facebooku obrušio na SDP-ove zastupnike u Europskom parlamentu. Nazivaju ih ‘štetočinama u…

1 sat prije