Kategorije Vijesti

Vidović Krišto pozvala na ostavke u pravosuđu: “Od ovog neću odustati”

Širi dalje

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto pozvala je u utorak na neopozive ostavke suce Vrhovnog suda, članove Državnog sudbenog vijeća (DSV) te glavnu državnu odvjetnicu Zlatu Hrvoj-Šipek zbog “opće društvene nepravde koju su prouzročili”.



– Pozivam ih da podnesu neopozive ostavke zbog opće društvene nepravde koju su oni svojim radom i neradom prouzročili – rekla je Vidović Krišto na konferenciji za novinare u Saboru.

Posebno je izdvojila slučaj kornatske tragedije u kojoj je 12 vatrogasaca izgubilo život, a bivši vatrogasni zapovjednik Šibensko-kninske županije Dražen Slavica nakon 13 godina je oslobođen krivnje, nabrojala je i slučaj suca Ivana Turudića te slučaj “Nanbudo”.

– Hrvatsko pravosuđe je servis moćnih struktura, selektivno, a na slučaju protuzakonite fešte u Splitu vidjeli smo i duhovnu i intelektualnu razinu našega pravosuđa – ocijenila je Vidović Krišto.

– Društvo u kojem pravosuđe ne obavlja savjesno svoje zadaće je društvo u kojem se ne znaju pravila, a takvo društvo ubija kreativnost, demotivira marljivost i rad, a motivira gramzljivost i zlouporabe te stvara društvenu depresiju – zaključila je zastupnica.

Ističe da hrvatski građani kao i svi u EU imaju pravo na jednakost pred zakonom i zakonsku zaštitu te da od tih zahtjeva neće odustati.

U dopisu Vrhovnom sudu, DSV-u i glavnoj državnoj odvjetnici Hrvoj-Šipek, Vidović Krišto, osim što poziva na neopozive ostavke, navodi i da su pravosuđe svojim nepravednim odlukama, odugovlačenjima i “razvodnjavanjem” pravosudnih slučajeva, a pravosudni dužnosnici svojim ponašanjem, glavni uzročnici gospodarskih, socijalnih i političkih problema u Hrvatskoj.

R.I. /Foto:pxll

 


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Milanović će potpisati produljenje mandata šefu tajne službe

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović potpisat će danas rješenje prema kojem Daniel Markić ostaje na…

11 minuta prije

Nakon prijetnji otakazana Dinamova noć u Imotskom: “Takvu mržnju nisam doživio u 32 godine!”

Vlasnik restoran u kojem se trebala održati Dinamova Plava noć u Imotskom otkazao je nakon…

2 sata prije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

3 sata prije