Kategorije Vijesti

Vučić komentirao zabranu ulaska u Hrvatsku

Širi dalje

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se u nedjelju na Instagramu o odluci hrvatskih vlasti da mu uskrate dozvolu za “privatni posjet” Jasenovcu i Pakracu, što su u Zagrebu, kako su Jutarnjem otkrili izvori u Banskim dvorima, obrazložili ocjenom da bi njegov dolazak za cilj imao izazivanje kaosa.



“Samo vi radite svoj posao! Živjet će srpski narod i nikada neće zaboraviti!”, napisao je Vučić uz fotografiju Kamenog cvijeta u Jasenovcu.

Jutarnji list je u nedjelju objavio, pozivajući se na izvore u Vladi, da je srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić planirao privatni posjet Jasenovcu i Pakracu, no hrvatske vlasti neće mu dopustiti ulazak u zemlju.

Vučić je, prema izvorima Jutarnjeg, kontaktirao predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca i rekao mu kako planira privatni posjet Jasenovcu. Pupovcu je navodno rekao da dolazi u privatni posjet Hrvatskoj i ako želi da mu se može i on pridružiti, a ako smatra da to treba, da obavijesti i hrvatsku Vladu.

Pupovac je prenio tu informaciju premijeru Andreju Plenkoviću, a u Vladi su “ostali konsternirani načinom na koji je srpski predsjednik planirao napraviti kaos u Hrvatskoj”.

U Vladi RH smatraju kako je namjera bila da se isprovocira hrvatsku stranu uoči obljetnice Oluje, a da onda srpski predsjednik može u svojoj zemlji glumiti žrtvu jer mu Hrvati nisu dopustili ulazak u zemlju.

“Nije poštivao nijedan protokol, sve je htio napraviti mimo procedura i pravila o diplomatskim odnosima. Htio je sa svojim TV ekipama prijeći hrvatsku granicu i ovdje raditi što želi. Ali, premijer Plenković i Vlada jasno su rekli ne. Mi smo samostalna država, članica EU-a i NATO-a i ne može on ovdje raditi što želi. Politika “srpskog sveta” u Hrvatskoj mu neće proći”, poručili su iz Banskih dvora.

M. Mrković/Foto: N1


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Deur: Surđivao je sa Sorošem, nudio se Feralu, a danas glumi desničara

Na izjavu Nine Raspudića  "prije bih se poturčio nego podržao Plenkovićev HDZ", reagirali su iz…

10 sati prije

Osuđeni Trgovački lanac Plodine! Varali su kupce i muljali s popustima

Trgovački lanac Plodine  te direktor nabave proglašeni krivima i kažnjeni zbog varanja kupaca lažnim akcijskim…

12 sati prije

Bugarska bijesna zbog Milanovićeve izjave, veleposlanicu pozvali na razgovor

Izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića opet su izazvale diplomatski skandal. Bugarska je pozvala hrvatsku veleposlanicu u toj zemlji Jasnu Ognjanovac…

15 sati prije