Kategorije Vijesti

Završeni pregovori HDZ-a i DP-a; Anušić: “Idemo prema formiranju vlade”

Širi dalje

Potpredsjednik HDZ-a i član stranačkog pregovaračkog tima o sastavljanju parlamentarne većine Ivan Anušić rekao je u srijedu, nakon drugog sastanka pregovaračkih timova HDZ-a i Domovinskog pokreta (DP), da su razgovarali afirmativno i konstruktivno, no nije iznosio detalje.



“Razgovori teku kako smo i planirali, afirmativno, konstruktivno. Idući sastanak će biti krajem ovoga tjedna, najkasnije u ponedjeljak”, rekao je. Idemo prema rješenju, kako konstituiranja Hrvatskog sabora, tako i Vlade, dodao je u kratkoj izjavi novinarima na Markovu trgu.

Nije htio govoriti o detaljima razgovora koji su održani u Vladi, pa tako ni po pitanju eventualne suradnje s SDSS-om, rekavši da je “sve u fazi razgovora, dogovora i konstruktivnih pregovora”.

“O detaljima neću. U fazi smo pregovora, vrlo je osjetljivo. Razumijem da javnost zanimaju ti detalji, ali rekao sam vam sve što mogu reći u ovom trenutku”, kaže Anušić.

U pregovaračkom timu HDZ-a su, uz Anušića, predsjednik stranke Andrej Plenković, zamjenik predsjednika Tomo Medved, glavni tajnik Krunoslav Katičić i Marko Milić kao predstojnik ureda predsjednika HDZ-a.

Iz DP-a u Banskim dvorima su na sastanku bili predsjednik stranke Ivan Penava, zamjenik predsjednika Mario Radić, glavni tajnik stranke Josip Dabro i član Predsjedništva stranke Damir Barna.

Hina/Foto:Facebook hdz


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Pohvalio se fotografijom: Andrej Plenković proslavio prvu pričest sina

Predsjednik Vlade Andrej Plenković pohvalio se na društvenim mrežama velikim danom svog starijeg sina Marija.…

20 minuta prije

Građanima Srbije masovno stižu pozivi za vojne vježbe

Posljednjih tjedana na adrese vojnih obveznika diljem Srbije ponovno masovno stižu pozivi za vojne vježbe.…

36 minuta prije

Poznatu liječnicu i influencericu naljutio taksist: “Nema napojnice za njega…”

Liječnica i influencerica Petra Meštrić danas je sa svojim pratiteljima podijelila iskustvo koje je doživjela u taksiju.…

4 sata prije