Kategorije Vijesti

Zlatko Komadina: ‘Thompson ne bi trebao nastupati na području moje županije! Neke njegove pjesme su neprimjerene

Širi dalje

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da cijeni  doprinos Thompsona u Domovinskom ratu, ali da su danas neke njegove pjesme neprimjerene i da ne bi trebao nastupati na području njegove županije.



Upitan podržava li nastup Marka Perkovića Thompsona u Kostreni – gdje je njegov koncert načelnik te općine otkazao, da bi bio ponovno najavljen – župan je rekao kako jest za slobodu umjetničkog izražavanja, ali u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

“Nisam pobornik gospodina Thompsona u određenom dijelu pjesama koje koketiraju s određenom ikonografijom, koja je službeno zabranjena u Hrvatskoj, makar on, što se mladosti tiče, ima i dobrih pjesama. Neke pjesme nisu primjerene

, pogotovo ikonografija, i mislim da ih, dok se tako odvijaju koncerti, na ovom prostoru ne bi trebalo biti”, rekao je Komadina.

Dodao je kako je ovaj prostor multikulturalan i multietničan te nije “prostor podjela niti prizivanja zloduha prošlosti”. Cijeni, kaže, doprinos Thompsona u Domovinskom ratu, kao i mnogih drugih hrvatskih branitelja, ali i ističe kako to ne daje nikakva posebna prava nikome.

Na upit tko treba i može li zabraniti koncert, Komadina je rekao da koncert može zabraniti vlasnik objekta, a to je općina, ali da je komunalno društvo koje upravlja tim objektom potpisalo ugovor s Thompsonom te pretpostavlja da se sada “boje tužbe”.

Megy M. /foto:press/Novilist


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Zorici Kondži zbog Tita zabranjen nastup na Euroviziji

Još malo nas dijeli od početka ovogodišnjeg Eurosonga na kojemu će hrvatsku predstavljati Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna,…

24 minute prije

Plenković: Imamo više od 76 ruku, a imamo i plan za manjine

Predsjednik HDZ-a i premijer tehničke vlade Andrej Plenković najavio je u ponedjeljak da će sutra…

2 sata prije

U Španjolskoj uhićeno 11 srpskih kriminalca. Zarobili su i mučili pet Srba

U Španjolskoj je uhićeno 11 pripadnika srpske kriminalne organizacije pod sumnjom da su ondje napali konkurentsku srpsku…

3 sata prije