Zlatko Komadina: ‘Thompson ne bi trebao nastupati na području moje županije! Neke njegove pjesme su neprimjerene

travanj 17, 2018 maxportal
Share Button

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kazao je da cijeni  doprinos Thompsona u Domovinskom ratu, ali da su danas neke njegove pjesme neprimjerene i da ne bi trebao nastupati na području njegove županije.Upitan podržava li nastup Marka Perkovića Thompsona u Kostreni – gdje je njegov koncert načelnik te općine otkazao, da bi bio ponovno najavljen – župan je rekao kako jest za slobodu umjetničkog izražavanja, ali u skladu sa zakonima Republike Hrvatske.

“Nisam pobornik gospodina Thompsona u određenom dijelu pjesama koje koketiraju s određenom ikonografijom, koja je službeno zabranjena u Hrvatskoj, makar on, što se mladosti tiče, ima i dobrih pjesama. Neke pjesme nisu primjerene, pogotovo ikonografija, i mislim da ih, dok se tako odvijaju koncerti, na ovom prostoru ne bi trebalo biti”, rekao je Komadina.

Dodao je kako je ovaj prostor multikulturalan i multietničan te nije “prostor podjela niti prizivanja zloduha prošlosti”. Cijeni, kaže, doprinos Thompsona u Domovinskom ratu, kao i mnogih drugih hrvatskih branitelja, ali i ističe kako to ne daje nikakva posebna prava nikome.

Na upit tko treba i može li zabraniti koncert, Komadina je rekao da koncert može zabraniti vlasnik objekta, a to je općina, ali da je komunalno društvo koje upravlja tim objektom potpisalo ugovor s Thompsonom te pretpostavlja da se sada “boje tužbe”.

Megy M. /foto:press/Novilist

Komentari
Share Button