OGLASILI SE VLASNICI STANA Mia Begović cvili, a njena majka nas je oštetila za 70.000 eura

travanj 17, 2018 maxportal
Share Button

Tereza Begović, 83-godišnja majka Mia Begović izbačena je iz stana u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici 7 u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije svoje starije kćeri Ene, a koji je Ena na korištenja dobila od grada Zagreba.Nakon smrti Ene begović majka je nastavila je živjeti u tom stanu kao zaštićena stanarka, sve donedavno, kad je vlasnik u pratnji policije upao u stan dok je Tereza bila na zadnjem sudskom ročištu vezanom uz njezin dom.

Ispostavilo se naknadno da je riječ o stanu čiji vlasnici postoje, a ti su vlasnici stan prodali novom vlasniku koji se s policijom ušao u posjed stana.

“Mama je potom sva izvan sebe došla k meni, a ja nisam mogla vjerovati kad sam čula što mi priča. Pokušale smo potom obje porazgovarati s tim čovjekom koji je, ne čekajući da sudac donese presudu, završio spor nasilnim ulaskom u stan, ali osjećale smo se kao da govorimo zidu. Jedva smo ga uspjele namoliti da nam dopusti da uzmemo mamine lijekove. Uz lijekove, mama je dobila i doslovno dvije suknje i dvije bluze, a žao mi je što je po to morala ići sama”, ispričala je Mia Begović za Jutarnji list,

Jedini trag u Dežmanovoj da je Tereza Begović stanovala je papir zalijepljen u hodniku, koji obavještava susjede da će se u sljedećem razdoblju stan na četvrtom katu “u kojem je bespravno stanovala Tereza Begović” adaptirati, a potpisnik zalijepljenog papira je “vlasnik i posjednik stana Zoran Lazić”.

Njegov sin novinarima je pokazao vlasnički list dodajući da je to sve što je potrebno da bi se objasnila novonastala situacija. Na njega upućuje i prilikom pitanja je li parnica oko cijeloga slučaja završena.

– To je apsolutno nebitno. Vlasnički list je tu i to je sve. Ne postoji ništa što bi moglo osporiti naše pravo na korištenje ovoga stana, – objašnjava i ističe.

– Gospođa Begović je moju obitelj i bivše vlasnike stana tijekom svih ovih godina bespravnog boravka u stanu oštetila za oko 70 tisuća eura jer za život u njemu nije plaćala apsolutno nikakvu stanarinu. Rekao sam, neka Mia Begović, ako želi, dođe kampirati ispred stana, osigurat ću joj i vreću.

Neistinitima proglašava i optužbe da Terezi Begović nije dozvolio da uzme svoje osobne stvari i uspomene.

– Begović je pokupila ono najosnovnije iz stana – novac, nakit i rublje. Rekao sam im da imaju rok od sedam dana da dođu pokupiti sve svoje stvari. Ako se ne pojave, unajmit ćemo neko skladište na mjesec dana. Ako se i do tada ne pojave, bacit ćemo ih ili s njima napraviti nešto drugo.

Megy M. /foto:print screen

Komentari
Share Button