Iz stana u centru Zagreba deložirana Tereza Begović, majka Mie i Ene Begović

travanj 17, 2018 maxportal
Share Button

U stanu iz kojeg je izbačena, Tereza Begović je prvo devet godina živjela s pokojnom Enom koja je devedesetih stan dobila na korištenje od Grada Zagreba. No ispostavilo se da je riječ o stanu čiji vlasnici postoje, a Tereza im je ostavila dug od 70.000 euraTereza Begović, 83-godišnja majka Mie Begović, izbačena je iz stana u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije starije kćeri Ene Begović, piše Jutarnji list.

“Bojim se za mamu. Ne znam hoće li ona moći preživjeti ovaj novi udarac. Ne znam hoće li njezino srce izdržati. Strah me – rekla je za Jutarnji Mia Begović, čija je 83-godišnja majka Tereza Begović izbačena iz stana u zagrebačkoj Dežmanovoj ulici u kojem je nastavila živjeti nakon tragične pogibije svoje starije kćeri Ene.

Tereza je bila zaštićena stanarka u tom stanu, koji je pripadao pokojnoj glumici. Nakon deložacije Tereza Begović živi kod kćeri Mije koja ju je primila u svoj stan.ž

Mia i Tereza Begović/Foto: Jutarnjilist

– Mama je u šoku. Ne može vjerovati da joj se to dogodilo. Iskreno, ni ja ne mogu vjerovati da je usred Zagreba, usred metropole jedne zemlje koja se diči time da je članica Europske unije, moguće da nemoćnu staricu policija izbaci na cestu poput psa, zabranjujući joj pritom da uzme svoje lijekove, odjeću i fotografije pokojne kćeri – gorko kaže Mia Begović.

Ena Begović je taj stan od Grada Zagreba dobila na korištenje devedesetih, a u njemu je živjela s majkom. Novi vlasnici poručuju da su oštećeni za 70.000 eura jer Begovići nisu plaćali stanarinu.

Vlasnici su nakon deložacije promijenili i brave.

Uznemirena i šokirana glumica, u čiji se stančić u zagrebačkoj Nodilovoj ulici, kaže, njezina majka smjestila nakon što je izbačena iz stana u kojem je prvo devet godina živjela s pokojnom Enom Begović, a potom je nastavila u tom stanu, kao zaštićena stanarka, živjeti sve donedavno, kao najveći apsurd cijelog ovog događaja navodi to što ova priča još nema sudski epilog.

– Riječ je o stanu u Dežmanovoj ulici 7, čija površina iznosi tridesetak kvadrata. Taj je stan devedesetih godina pokojna Ena dobila od Grada Zagreba, a od početka je tu s njom živjela i naša mama, što su, uostalom, svi susjedi potvrdili na sudu.

Međutim, ispostavilo se naknadno da je riječ o stanu čiji vlasnici postoje, a ti su vlasnici stan u kojem je živjela moja mama prodali novom vlasniku koji se s mamom nalazi na sudu i nastoji osporiti njezino pravo da kao zaštićeni najmoprimac u svojem domu živi do svoje smrti – objašnjava Mia Begović te podsjeća kako je njezinoj nećakinji Lani Radeljak, za razliku od njezine bake Tereze, osporeno da na istoj adresi uživa status zaštićenog najmoprimca.

Megy M. /foto:Facebook

Komentari
Share Button