Naslovna » Naslovna » Hasanbegović: “Ja sam za onoga tko će ukinuti Trg maršala Tita”
hasanbegović, trelefon

Hasanbegović: “Ja sam za onoga tko će ukinuti Trg maršala Tita”

Share Button

PRIJE današnje sjednice predsjedništva HDZ-a na kojoj bi se trebalo dogovorit kada i kako će se birati novi predsjednik te stranke, dr. Zlatko Hasanbegović, član Predsjedništva HDZ-a i ministar kulture, odgovorio je na pitanje tko je njegov favorit za novog predsjednika.

“Ja sam za onoga tko će preimenovati Trg maršala Tita”, rekao je Hasanbegović.

Hasanbegović slovi kao najpopularniji HDZ-ovac, a na posljednjem saboru te stranke dobio najviše glasova od svih kandidata za člana Predsjedništva stranke.

Članovi Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a trebali bi odlučiti o načinu i datumu izbora predsjednika stranke nakon što je ostavku podnio Tomislav Karamarko. Novog predsjednika HDZ može birati glasovanjem po modelu “jedan član – jedan glas”  ili na Općem saboru HDZ-a.

Neslužbeno se doznaje da je uže predsjedništvo stranke jutrosveć donijelo odluku da će se novi šef HDZ-a birati po principu jedan član – jedan glas, a izbori bi se trebali održati 17. srpnja.

No, dvojbeno je hoće li takva odluka biti u koliziji sa Statutom stranke u kojem je stoji da se u slučaju ostavke predsjednika “u roku do 30 dana održat će se Opći sabor na kojem će se izabrati predsjednik HDZ-a”.

M. Marković/foto:fah

 

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

kolinda-huda-jama

Predsjednica Republike na pokopu u Mariboru: “Klanjam se svim žrtvama komunističkih zločina”

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović na mariborskom je groblju Dobrava odala počast žrtvama komunističkih zločina ekshumiranih …

-->