Naslovna » Hrvatska » Ministar Predrag Matić: Zbog ponašanja branitelja Hrvatsku će izbaciti iz EU
Predrag-Matic

Ministar Predrag Matić: Zbog ponašanja branitelja Hrvatsku će izbaciti iz EU

Share Button

“Mi ćemo biti prva zemlja koja neće istupiti iz Europske unije, nego će biti izbačena. Ovakvi postupci, kao i oni u Vukovaru, izazivaju sablazan u EU, u diplomatskom zboru. Ljudi su zgroženi, konsternirani i zato sam proveo cijelu godinu vodeći ih po Dalmaciji i Slavoniji i prikazujući im zadruge, drugo lice branitelja, ono vedro, svijetlo, optimistično”, rekao je Matić u intervjuu za “Večernji list odgovarajući na pitanje kako je doživio poruku kada su branitelji na zgradu Ministarstva branitelja prelijepili tablu u “Ministarstvo hrvatskih branitelja”.

Matić je izjavio kako “ne može vjerovati da jedna militantna skupina, nakon tolikih godina i dalje traži Srbe neprijatelje, a sada su im trn u oku i Hrvati koji nisu dovoljno Hrvati”.

Na pitanje zašto je bio pristao na sigurnosnu mjeru ulaska na sporedni ulaz u Ministarstvo, rekao je da se nikoga ne boji i da je ovoj državi već ponudio svoj život na raspolaganje, no kaže da je “dobio nagovještaje, direktne i indirektne, tipa: ne bi bilo lijepo da ti hodamo ispred kuće, poslužit ćemo se i drugim sredstvima”.

Istaknuo je da podržava prosvjed ako se svodi na demonstriranje, no ne bi volio “da se okrenu fizičkoj ugrozi njegove obitelji”.

Ministar branitelja Predrag Matić, koji je danas ušao na glavni ulaz Ministarstva, u tom je intervjuu rekao kako više ne želi prolaziti na stražnji, jer je ministar pola milijuna branitelja, pa i 4,5 milijuna građana koji izdvajaju za njegovu plaću, koju želi pošteno zaraditi. Naglasio je  da se braniteljima neće smanjivati prava, ali da im “niz dlaku” neće ići:

“Riješit ćemo i pitanje HVO-a, njegovatelja, automobila i ortopedskih pomagala, ali trebam malo vremena”, rekao je ministar Matić.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

nina-obuljen1

Klub utemeljitelja HDZ-a protiv Nine Obuljen: “Ona je loš izbor za ministricu”

Klub utemeljitelja HDZ-a ne slažu sa odabirom Nine Obuljen za ministricu kulture, objavio je Milan Kovač, član …

-->