Naslovna » Hrvatska » RUJANSKI IZBORI: Formira se koalicija POMAK od pravaških i sličnih stranaka
daniel srb

RUJANSKI IZBORI: Formira se koalicija POMAK od pravaških i sličnih stranaka

Share Button

U ZAGREBU se vode intenzivni razgovori između više političkih stranaka oko zajedničkog nastupa na parlamentarnim izborima zakazanim za 11. rujna. Za sada okosnicu te buduće koalicije koja će se zvati POMAK predvode četiri stranke, a to su HSP (Hrvatska stranka prava), HČSP (Hrvatska čista stranka prava) , OS (Obiteljska stranka) i HPB (Hrvatsko pravaško bratstvo).

POMAK smatra kako je otvoren veliki politički prostor za pravaške i druge državotvorne snage, te smo uvjereni kako se ozbiljno shvaća ovaj povijesni trenutak koji se ne smije propustiti.

Koaliciju stranaka POMAK podržavaju i glavne pravaške stranke Bosne i Hercegovine, HSP BiH (Hrvatska stranka prava BiH) i HP Blok (Hrvatski pravaški blok BiH).

POMAK ostaje otvoren za sve stranke sličnoga svjetonazora te za sve ugledne pojedince koji baštine sličnu ideologiju.

Slična stvar, zajednički nastup četiri pravaške stranke za rujanske izbore, prošli tjedan potpisali su Demokratski savez nacionalne obnove  (Anto Đapić),  Hrvatska kršćanska demokratska unija (Dean Golubić), Hrvatska demokratska stranka  (Nina Bobinac) i Ujedinjena stranka prava ( Antun Kljenak).

M. Marković/Foto

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sesvete-ocevid

UHIĆEN DVOSTRUKI UBOJICA IZ DUBRAVE! Motiv ubojstva – svađa sa sinom i otmica djeteta

POLICIJA je uhitila muškarca D. B. kojega sumnjiči da je sinoć u zagrebačkoj Dubravi nožem …

-->