Naslovna » Vijesti » SRAMOTNA PARADA U DONJECKU: Tortura nad zarobljenicima kakve bi se i Putin posramio
Заробљеници-01[1]

SRAMOTNA PARADA U DONJECKU: Tortura nad zarobljenicima kakve bi se i Putin posramio

Share Button

Proruski pobunjenici paradirali su nedjelju zarobljenim Ukrajincima u povorci koja je predstavljala odgovor na proslavu Dana neovisnosti Ukrajine u Kijevu.Заробљеници-2

Više desetaka ratnih zarobljenika, neki u zavojima, neki šepajući, moralo je hodati jednom od glavnih ulica Donecka do glavnog gradskog Lenjinova trga na kojem su bili izloženi ostatci ukrajinskih oklopnih transportera uništenih u sukobima.

Stotine ljudi stajalo je duž ulica kako bi gledalo zapuštene vojnike koji su hodali pognutih glava s rukama na leđima predvođeni ženom u kamuflažnoj odjeći i u pratnji muškaraca naoružanih Kalašnjikovima.

 – Sada možemo gledati ljude koji su poslani da nas ubiju -, govorio je glas preko razglasa posprdno nazivajući vojnike “pobjedonosnim Ukrajincima”.

Neki su promatrači bacali boce, mahali ruskim zastavama drugi izvikivali “fašisti”, “ubojice”.  U Moskvi s negodovanjem gledaju na ovu “paradu”.  Zluradi su tek neki mediji u Rusiji i Srbiji.


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

projekt-velebit-11

MARKO JURIČ: Vrijeme je za akciju, Hrvati moraju prestati biti narod sućutnih naricatelja

DOSTA je svih tih beskonačnih žalopojki o stradanju Hrvata. Raznih knjiga, dokumentarnih filmova, tribina, okruglih stolova …

-->