Naslovna » Hrvatska » SUD ODLUČIO: Braća Mamić danas na slobodi, jamčevina 11 milijuna kuna
zdravko mamić, zoran mamić, 660x330

SUD ODLUČIO: Braća Mamić danas na slobodi, jamčevina 11 milijuna kuna

Share Button

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu prihvatilo je jamčevinu Zdravka i Zorana Mamića te Damira Vrbanovića.

Sud je podigao iznose jamčevine koju moraju uplatiti pa tako Zdravko Mamić mora umjesto pet, koliko je ponuđeno, uplatiti sedam milijuna kuna jamčevine. Zoran Mamić, umjesto dva, mora platiti četiri milijuna kuna, a Vrbanović, umjesto ponuđenih 500.000, milijun kuna.

Njihovi su odvjetnici u petak od suda zatražili da im se omogući obrana sa slobode, uz gotovinsku jamčevinu. Za Zdravka Mamića ponuđena je jamčevina od pet milijuna kuna, za njegova brata Zoranadva milijuna, a za Vrbanovića 500.000 kuna. Četvrti osumnjičenik, poreznik Milan Pernar, nije se žalio.

Mamići i Vrbanović iz pritvora mogu izaći čim uplate jamčevinu na račun suda. Njihovi odvjetnici već su počeli prikupljati potrebna sredstva.

“Sada je na nama da skupimo taj novac. Ako uspijemo za Vrbanovića u naredna dva sata prikupiti tih milijun kuna, moglo bi se dogoditi da izađe već danas”, izjavio je u Vrbanovićev odvjetnik Mate Matić.

“Obitelj, supruga i prijatelji moraju skupiti novac, koji zatim mora biti uplaćen u Hrvatskoj poštanskoj banci, jer tamo sud ima svoj račun. Mi zatim dostavljamo sucu istrage dokaz o uplati, on zakazuje ročište na kojem u okviru zakona od osumnjičenika prima obećanje i zatim ga se pušta iz pritvora”, objašnjava Matić dodaje da je ovo pravomoćna odluka na koju nema mogućnosti žalbe.

M.R. /Foto: arhiv

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hrthvar1007

Muškarac bombom prijetio na porti HRT-a i tražio razgovor s Plenkovićem

Muškarac srednjih godina je oko 10 sati došao na portu HRT-a te prijetio bombom tražeću …

-->