Naslovna » Naslovna » Uhićeni Milan Bandić, Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, ukupno 19 osoba
bandic_288681S11-300x150[1]

Uhićeni Milan Bandić, Slobodan Ljubičić, Petar Pripuz, ukupno 19 osoba

Share Button

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uhićen u nedjelju poslijepodne, potvrdio je bliski izvor iz policije. Uhićen je dok je u vrtu brao mahune.

kikaš
Slobodan Ljubičić

Uz njega su privedeni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Slobodan Ljubičić  te suvlasnik CIOS-a Petar Pripuz.

O uhićenju je gradonačelnika Bandića Uskok je kratko, ne navodeći imena, izvijestio na svojim stranicama:

“Nakon višemjesečnog složenog kriminalističkog istraživanja vezanog za nezakonita postupanja u Gradu Zagrebu i Zagrebačkom holdingu d.o.o., koje su proveli Ravnateljstvo policije i Policijski nacionalni USKOK, a koje su koordinirali Državno odvjetništvo RH i USKOK, uhićeno je više osoba”, izvijestili su iz MUP-a i USKOK-a na svojim stranicama.

petar_pripuz-234x300[1]
Petar Pripuz

“U odnosu na uhićene osobe provest će se određene dokazne radnje, te će uhićene osobe u zakonskom roku biti dovedene pritvorskom nadzorniku. Kaznena prijava zbog osnovane sumnje na počinjenje većeg broja koruptivnih kaznenih djela, zlouporabe položaja i ovlasti i trgovanja utjecajem, bit će podnesena USKOK-u”, dodaje se.

Glasnogovornica gradonačelnika Bandića Martina Šušnjara izjavila je kako nema informacije o eventualnom uhićenju Bandića, rekavši da je gradonačelnik danas popodne brao mahune u svom vrtu na Savici.

Da su uhićeni Bandić, Ljubičić i Pripuz potvrđeno nam je iz više izvora. Spominju se još dvije osobe, a nisu isključena ni nova uhićenja obzirom na intenzitet akcije.

Uhićeni su  oko 17.20 sati, a trenutno se nalaze u prostorijama policijskog USKOK-a u Zagrebu. Sad slijedi uobičajena procedura. Ondje  će prespavati, a u ponedjeljak slijede pretresi stanova, ureda i svih prostorija koje su koristili. Oni bi trebali biti dovedeni na ispitivanje u USKOK.

Inče, policijama već tjednima istražuje Milana Bandića i njegove suradnike. Gotovo da nije bilo da  inspktori policije nisu posjetili nekog od njegovih suradnika U akciju uhićenja krenuli su nakon istraživanja 7,5 milijuna kuna vrijednog ugovora između grada Zagreba i tvrtke Cezar,  vlasništvo uhićenog Petra Pripuza, koja je odvozila glomazni otpad sa zagrebačkih ulica.

Suradnici uhićenih u šoku su i kažu da ništa nije ukazivalo da bi se ovakvo nešto moglo dogoditi, a neslužbeno saznajemo da je ukupno uhićeno je 19 osoba, kojih jedna na graničnom prijelazu sa Slovenijom

(Maxportal)


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

petrov-2-nedjeljom-u-2

Božo Petrov nahvalio Pernara i Živi Zid, a Brkić: “Za njega i njegov diplomski me nemojte pitati”

PREDSJEDNIK Hrvatskog sabora Božo Petrov gostujući u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva”  kazao je da će zastupnike …

-->