Bujica: Major okupatorske vojske Slavko Teofilović danas je sudac Županijskog suda u Vukovaru

srpanj 12, 2016 maxportal
Share Button

U EMISIJI  Bujica objavljen je dokument iz tzv. “Republike Srpske Krajine”, iz siječnja 1996. godine, koji potpisuje “predsednik Vojnog suda u Vukovaru” – major Slavko Teofilović. Na upit voditelja gdje danas radi major Teofilović, Nikola Kajkić predsjednik Nacionalnog sindikata policije MUP-a RH  je odgovorio:– Slavko Teofilović je sudac Županijskog suda u Vukovaru! Radi na kaznenom odjelu! To je apsurd apsurda, ja sam zgrožen! U hrvatskom pravosuđu 2016. godine radi major okupatorske vojske, koja je činila takve zločine u Vukovaru. I on radi – na sudu u Vukovaru!

Kajkić još dodaje:

– Major Slavko Teofilović nije jedini koji tamo radi! Imamo slučajeve u Državnom odvjetništvu, državne odvjetnice u Vukovaru koja se 1991. i 1992. predstavljala kao Srpkinja, onda je odjednom postala “Hrvatica” pa je završila Pravni fakultet na “ho-ruk”… A kada je vidjela da se u Državnom odvjetništvu može zaposliti samo ako je Srpkinja, onda je ponovo prestala biti “Hrvatica”!  I onda takvi progone hrvatske branitelje… Možete misliti kako je hrvatskim braniteljima na sudu u Vukovaru.

– Erdutskim sporazumom je tzv. SAO Milicajcima iz sustava bivše zločinačke “SAO Krajine” priznat staž od 1991. godine do 1997. godine. U “SAO Miliciji” je radilo otprilike 450 milicajaca, neki od njih i danas rade u našem MUP-u, neki su zbog zločina pobjegli u Srbiju i treće zemlje…

Ali ono što je bitno – do danas je pravo na taj “ratni staž” ostvarilo čak 1.400 pripadnika srpske nacionalnosti! Znači, kada smo potpisali sporazum bilo ih je 1.000 manje! Jedan odvjetnik iz Vukovara srpske nacionalnosti i netko iz “hrvatskog” pravosuđa savjetuju ljude u Srbiji da pronađu dva svjedoka i ostvare svoja “prava”, iako uopće nisu bili “milicajci”.

Da apsurd bude veći, neki od njih su osuđeni za ratne zločine i Hrvatska ih traži! Istovremeno, imamo naše, hrvatske policajce, koji su bili pripadnici pričuvnog sastava – koji ne mogu ostvariti niti minimum svojih prava, kojima se čak niti ne priznaje status hrvatskih branitelja… A o pripadnicima HVO-a da ne govorim!

V. Bujanec:/foto:screenshot

 Komentari
Share Button