Kravlji, ovčji, kozji ili miješani, tvrd ili mek, mlad, zreo , sir se uvijek slaže s vinima – bijelim ili crvenim, suhim ili slatkim, mladim ili odležanim, pjenušavim ili mirnim.
Neovisno o tome koliko volite vino, sigurno ste barem jednom naišli na čašu vina koje jednostavno nije bilo po vašem ukusu…
No dobra vijest glasi da je nedavna studija napokon razjasnila popularnu legendu da sir može popraviti okus gotovo svakog vina. U ovom francuskom istraživanju, koje je kasnije objavljeno u časopisu Journal of Food Science, sudjelovalo je 30-ak stručnjaka za vino.
Njihov zadatak bio je ocjenjivanje 4 vrste vine (2 crna i 2 bijela) prije i poslije konzumacije raznih sireva.
Nakon konzumacije sira vina su u većini slučajeva dobila bolju ocjenu (odnosno, ispitanici su procijenili da imaju bolji okus), a nije zabilježen niti jedan slučaj u kojemu je vino imalo lošiji okus nakon konzumacije sireva.
Primjerice, spajanje crnog vina i sireva dalo je vinu ugodniji okus i više “voćnih nota”.
Istraživači su zaključili kako će vino dobiti ugodniji okus kad god ga spojite sa sirom, neovisno o kojem siru se radi!
Megy M. /Foto:thinkstock
N1 je objavio dva radna dokumenta vezana za regulaciju prometa i planove vezane za realizaciju…
Auckland city, osnovan 2004. godine na Novom Zelandu, možda je najneobičniji nogometni klub s hrvatskim…
Talentirana kantautorica Mateja Ištuk otvara novo poglavlje svoje glazbene karijere snažnim singlom "Ne dam nikom na…
Komentiraj