Kategorije Gastro

GASTRO: Najlakši recept za ispeći sočan svinjski kotlet

Širi dalje

Svinjski kotlet lako je presušiti ako ga ne pečete na pravilan način. Donosimo vam recept koji jamči najsočniji komad mesa.

Sastojci za dvije osobe: 
2 svinjska kotleta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 grančice ružmarina
sol i papar po želji

PRIPREMA: 

1. U svinjske kotlete dobro utrljajte maslinovo ulje, sol i papar, pa pustite da se tako marinira barem pola sata.

2.Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

3. Zagrijte tavu od lijevanog željeza pa na njemu prepržite kotlete sa svake strane po tri minute.

4. Ubacite u tavu grančice ružmarina te premjestite meso u pećnicu. Pecite meso još 6 do 8 minuta dok se ne ispeče do kraja.

5. Poslužite kotlete uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Dobar tek!


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Tijelo djevojčice iz Zagreba nađeno u rijeci Savi u Beogradu

Interpol Srbije obavijestio je hrvatsku policiju da je u ožujku pronašao tijelo djeteta u rijeci…

4 sata prije

Benčić: Uhićenja naših ljudi uoči izbora nije slučajnost

Predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić poručila je u srijedu, nakon uhićenja direktora zagrebačke Ustanove za…

7 sati prije

Jandroković o aferi Hipodrom: Uhićenje je vrlo neugodno za vladajuće u Zagrebu

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u srijedu, komentirajući uhićenje direktora Ustanove za…

7 sati prije