Svinjski kotlet lako je presušiti ako ga ne pečete na pravilan način. Donosimo vam recept koji jamči najsočniji komad mesa.
Sastojci za dvije osobe:
2 svinjska kotleta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 grančice ružmarina
sol i papar po želji
PRIPREMA:
1. U svinjske kotlete dobro utrljajte maslinovo ulje, sol i papar, pa pustite da se tako marinira barem pola sata.
2.Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
3. Zagrijte tavu od lijevanog željeza pa na njemu prepržite kotlete sa svake strane po tri minute.
4. Ubacite u tavu grančice ružmarina te premjestite meso u pećnicu. Pecite meso još 6 do 8 minuta dok se ne ispeče do kraja.
5. Poslužite kotlete uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Dobar tek!
Nakon što je sinoć 50-ak muškaraca prekinulo program Dana srpske kulture, danas se oglasio i…
Država koju vlastiti narod ne voli, čiji građani prosvjeduju gotovo godinu dana na ulicama ide…
Menadžerski tim Marka Perkovića Thompsona odgovorio je na izjave gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. (više…)
Komentiraj