Kategorije Gastro

GASTRO: Najlakši recept za ispeći sočan svinjski kotlet

Širi dalje

Svinjski kotlet lako je presušiti ako ga ne pečete na pravilan način. Donosimo vam recept koji jamči najsočniji komad mesa.



Sastojci za dvije osobe: 
2 svinjska kotleta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 grančice ružmarina
sol i papar po želji

PRIPREMA: 

1. U svinjske kotlete dobro utrljajte maslinovo ulje, sol i papar, pa pustite da se tako marinira barem pola sata.

2.Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.

3. Zagrijte tavu od lijevanog željeza pa na njemu prepržite kotlete sa svake strane po tri minute.

4. Ubacite u tavu grančice ružmarina te premjestite meso u pećnicu. Pecite meso još 6 do 8 minuta dok se ne ispeče do kraja.

5. Poslužite kotlete uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Dobar tek!


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Šef SKD Split: Nismo željeli vrijeđati uspomenu na Vukovar. Slučajno je ispalo

Nakon što je sinoć 50-ak muškaraca prekinulo program Dana srpske kulture, danas se oglasio i…

3 sata prije

Torcida odgovorila: Ne učite nas što je srpska kultura. Novinari Crvi

Država koju vlastiti narod ne voli, čiji građani prosvjeduju gotovo godinu dana na ulicama ide…

4 sata prije

Thompson odgovorio Tomaševiću oko ‘Bojne Čavoglave’

Menadžerski tim Marka Perkovića Thompsona odgovorio je na izjave gradonačelnika Zagreba Tomislava Tomaševića. (više…)

4 sata prije