Svinjski kotlet lako je presušiti ako ga ne pečete na pravilan način. Donosimo vam recept koji jamči najsočniji komad mesa.
Sastojci za dvije osobe:
2 svinjska kotleta
2 žlice ekstra djevičanskog maslinovog ulja
2 grančice ružmarina
sol i papar po želji
PRIPREMA:
1. U svinjske kotlete dobro utrljajte maslinovo ulje, sol i papar, pa pustite da se tako marinira barem pola sata.
2.Zagrijte pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva.
3. Zagrijte tavu od lijevanog željeza pa na njemu prepržite kotlete sa svake strane po tri minute.
4. Ubacite u tavu grančice ružmarina te premjestite meso u pećnicu. Pecite meso još 6 do 8 minuta dok se ne ispeče do kraja.
5. Poslužite kotlete uz pire od krumpira i sezonsku salatu. Dobar tek!
Došli smo na 3,7 milijuna stanovnika u Hrvatskoj i 3,5 milijuna Hrvata izvan države, a…
Politički analitičar Jerko Trogrlić komentirao je pregovore nakon izbora. Trogrlić je odgovorio na pitanje je li…
Završio je sastanak u HDZ-a i Domovinskog pokreta održan Banskim dvorima. Iz obje stranke su…
Komentiraj