Ako volite jela od mljevenog mesa, chilli con carne bi vam mogao postati jedan od favorita. Ovo jelo popularno je u Texasu i Mexicu gdje su ga nekoć radili američki doseljenici. Poslije se raširilo diljem svijeta.
Kao što je Kristofor Kolumbo u petnaestom stoljeću otkrio čili zajedno s Amerikom i vi imate priliku opet otkriti ovo divno ljutkasto jelo. Jednostavno za pripremu koliko je i ukusno! Bez dodanih pojačivača okusa
Chilli con carne u prijevodu glasi čili s mesom, no iako se čili zadržao u nazivu, jelo se danas radi i s običnom paprikom.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte žlicu ulja u dubljoj većoj tavi za koju imate poklopac. Na ulju popržite nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak, pa nasjeckanu papriku. Kratko pržite uz miješanje. Smanjite vatru.
Dodajte čili, slatku papriku i kim, promješajte i pržite još 5 minuta. Nakon toga dodajte meso i pržite na jačoj vatri da postane smeđe.
Goveđu kocku razmutite u 300 ml vruće vode i dodajte mesu i povrću. Dodajte pelate rajčice, šećer i mažuran, posolite i popaprite, dodajte koncentrat rajčice dobro sve promiješa.
Karamba, kako je ukusno!
R.I. /Foto: pixaby
Predsjednica Kluba Možemo Sandra Benčić poručila je u srijedu, nakon uhićenja direktora zagrebačke Ustanove za…
Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković (HDZ) poručio je u srijedu, komentirajući uhićenje direktora Ustanove za…
Policija je po nalogu USKOK-a, u aferi Hipodrom uhitila direktora Ustanove za upravljanje sportskim objektima…
Komentiraj