Ako volite jela od mljevenog mesa, chilli con carne bi vam mogao postati jedan od favorita. Ovo jelo popularno je u Texasu i Mexicu gdje su ga nekoć radili američki doseljenici. Poslije se raširilo diljem svijeta.
Kao što je Kristofor Kolumbo u petnaestom stoljeću otkrio čili zajedno s Amerikom i vi imate priliku opet otkriti ovo divno ljutkasto jelo. Jednostavno za pripremu koliko je i ukusno! Bez dodanih pojačivača okusa
Chilli con carne u prijevodu glasi čili s mesom, no iako se čili zadržao u nazivu, jelo se danas radi i s običnom paprikom.
SASTOJCI:
PRIPREMA:
Zagrijte žlicu ulja u dubljoj većoj tavi za koju imate poklopac. Na ulju popržite nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak, pa nasjeckanu papriku. Kratko pržite uz miješanje. Smanjite vatru.
Dodajte čili, slatku papriku i kim, promješajte i pržite još 5 minuta. Nakon toga dodajte meso i pržite na jačoj vatri da postane smeđe.
Goveđu kocku razmutite u 300 ml vruće vode i dodajte mesu i povrću. Dodajte pelate rajčice, šećer i mažuran, posolite i popaprite, dodajte koncentrat rajčice dobro sve promiješa.
Karamba, kako je ukusno!
R.I. /Foto: pixaby
Na putu iz Vukovara prema Zagrebu na mobitel mi iskoči naslovna izjava Emila Tedeschija iz…
Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava rekao je kako je identifikacija četvorice branitelja, među kojima je…
Prema najnovijoj procjeni američkih obavještajnih službi, ruski predsjednik Vladimir Putin odlučniji je no ikad nastaviti…
Komentiraj