RECEPT DANA: Tradicionalno meksičko jelo, recept jednostavan, a sastojci obični

9 siječnja, 2021 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Ako volite jela od mljevenog mesa, chilli con carne bi vam mogao postati jedan od favorita. Ovo jelo popularno je u Texasu i Mexicu gdje su ga nekoć radili američki doseljenici. Poslije se raširilo diljem svijeta.



Kao što je Kristofor Kolumbo u petnaestom stoljeću otkrio čili zajedno s Amerikom i vi imate priliku opet otkriti ovo divno ljutkasto jelo. Jednostavno za pripremu koliko je i ukusno! Bez dodanih pojačivača okusa

Chilli con carne u prijevodu glasi čili s mesom, no iako se čili zadržao u nazivu, jelo se danas radi i s običnom paprikom.

SASTOJCI:

  • 1 žlica ulje
  • 1 kom luk crveni (kapula)
  • 1 kom crvena rog paprika
  • 2 češnja češnjak
  • 1 ravna žlica chilli u prahu
  • 1 ravna žlica paprika mljevena slatka
  • 1 žlica kim
  • 500 g mljeveno meso
  • 1 kom goveđa kocka za juhu
  • 300 ml voda
  • 1 limenka (400 g) nasjeckana rajčica (pelati)
  • pola žlice mažuran
  • 1 žlica šećer
  • 1 žlica koncentrat rajčice
  • 1 limenka (400 g) grah crveni

PRIPREMA:

Zagrijte žlicu ulja u dubljoj većoj tavi za koju imate poklopac. Na ulju popržite nasjeckanu kapulu, dodajte češnjak, pa nasjeckanu papriku. Kratko pržite uz miješanje. Smanjite vatru.

Dodajte čili, slatku papriku i kim, promješajte i pržite još 5 minuta. Nakon toga dodajte meso i pržite na jačoj vatri da postane smeđe.

Goveđu kocku razmutite u 300 ml vruće vode i dodajte mesu i povrću. Dodajte pelate rajčice, šećer i mažuran, posolite i popaprite, dodajte koncentrat rajčice dobro sve promiješa.

Karamba, kako je ukusno!

R.I. /Foto: pixaby


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •