Opljačkana pa zapaljena Livanjska zajednica u Zagrebu

prosinac 15, 2016 maxportal
Share Button

Šteta je procjenjena na desetke tisuća kuna, no kako nisu ukradene vrijedne stvari sumnja se da je motiv političke naraviPolicija još uvijek pokušava utvrditi tko je i zašto podmetnuo požar u sjedištu Livanjske zajednice u Zagrebu, a predsjednik zajednice Branko Miloloža sumnja da je u pitanju pokušaj segregacije jednog dijela hrvatskog naroda.

Branko Miloloža na proslavi s generalom Antom Gotovinom

“Provala je imala za cilj podmetanje požara, jer ništa nije ukradeno”, objasnio nam je dodajući kako za sada nema sumnji u mogućeg počinitelja.

Prema policijskim informacijama, u noći na utorak između 22.45 i 6.10 sati u nepoznati je počinitelj provalio u prostorije udruge u Ulici Hrvatskog proljaća te zapalio tkaninu namještaja. Požar se proširio na prozor i dio inventara prostorije, a ugasili su ga vatrogasci. Nekoliko dana ranije, tijekom provale, ukraden je televizor, a druge, mnogo vrijednije stvari nisu dirane.

“Materijalna šteta iznosi oko 30 tisuća kuna”, obznanila je policija.

Na zgradi u zagrebačkoj Dubravi u kojoj se nalazi Zajednica, nalaze se nadzorne kamere koje pokrivaju oba ulaza u njihove prostorije. Kamere se nalaze i na obližnoj poslovnici banke što bi istražiteljima koji pregledavaju snimke trebalo olakšati potragu za počiniteljima.

MP/foto:Ilustracija

Komentari
Share Button