Što treba učiniti Kolinda Grabar Kitarović da dobije ove izbore!?

27 prosinca, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na političkom spektru, osobito onom desnom, stvorena je lažna dilema kao što je mnogo toga u ovoj kampanji bilo lažno. Dilema da će se u drugom krugu glasovati za manje zlo rasplamsava se sve većom snagom i treba ozbiljno razmisliti je li ta dilema utemeljena ili nije?PIŠE: Kazimir Mikašek Kazo

Što se mene osobno tiče, Kolinda Grabar Kitarović je u odnosu na Zorana Milanovića apsolutno dobro, a Zoran Milanović je u odnosu na Kolindu Grabar Kitarović velika štetočina što ne treba posebno dokazivati i eksplicirati.

Osim toga što bi nam dolaskom Zorana Milanovića na Pantovčak došlo jedno dokazano veliko zlo, posljedice mogućeg gubitka izbora Kolinde Grabar Kitarović bile bi daleko teže i dalekosežnije od samog dolaska Milanovića na Pantovčak.

Ako pobjedi Zoran Milanović SDP-ov rejting će naglo narasti, a isto tako HDZ-ov rejting će pasti do te mjere da će katastrofalno izgubiti sljedeće parlamentarne izbore od SDP-a koji će bez problema sa ujedinjenom ljevicom stvoriti komotnu većinu kao što su to učinili kada su porazili HDZ pod vodstvom Jadranke Kosor.

HDZ će pasti na još niže grane nego što je to bilo nakon Sanaderove vladavine.

Gubitak ovih predsjedničkih izbora u HDZ-u će otvoriti bratoubilački frakcijski rat u trenutka kada Hrvatska predsjeda EU, kompletna oporba s novostvorenim Škorinim blokom će svim sredstvima ići na rušenje Vlade Republike Hrvatske što je legitimno, i umjesto profita Hrvatske od predsjedanja Europskom unijom barem u percepcijskom smislu, dobit ćemo epitet neozbiljne države koja je blokirana unutarnjim političkim previranjima i nije sposobna donositi ozbiljne politike u međunarodnom smislu.

Svi ti procesi, osobito smišljeni proces rušenja Kolinde Grabar Kitarović usmjereni su samo prema jednom cilju, a to je rušenje predsjednika Vlade i HDZ-a Andreja Plenkovića koji je od jedne velike većine na desnom političkom spektru označen kao klasični veleizdajnik hrvatskih nacionalnih interesa.

Pri tome nitko nema baš ni jedan egzaktan dokaz da će Andrej Plenković pasti ako padne Kolinda Grabar Kitarović?

Ostanak ili pad Andreja Plenkovića ovisi isključivo od političke volje predsjedništva i nacionalnog vijeća HDZ-a i ako tu nema svijesti o njegovoj odgovornosti za raspad HDZ-ovog biračkog tijela, onda nikakvi utjecaji sa strane ne mogu Plenkovića pomaknuti ni za dlaku bez obzira pobjedi li ili izgubi predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ove izbore.

Ako Kolinda Grabar Kitarović izgubi ove izbore, bit će kristalno jasno da je pala kao kolateralna žrtva političkih sukoba unutar i zvan HDZ-a, bez ijednog valjanog dokaza da je u prvom mandatu bila loša predsjednica!

Predsjednica, ukoliko želi pridobiti dio glasača koji su joj okrenuli leđa, morala bi se vrlo jasno ograditi od Istanbulske konvencije koja je u Hrvatskom saboru izglasana po hitnom postupku u vrlo čudnim okolnostima stavljanja pred svršen čin mnogih koji tu konvenciju smatraju štetnom. To su uostalom pokazali i opravdani prosvjedi protiv te konvencije koji su se pretvorili u antivladine prosvjede.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović nije inicirala donošenje Istanbulske konvencije, nije tu konvenciju ratificirala niti je za nju glasovala. S obzirom da se nije ogradila od tog Plenkovićevog samovoljnog poteza koji je naštetio HDZ-u može se s pravom protumačiti da nije imala ništa protiv.

Vjerujući interpretativnoj izjavi koju je Andrej Plenković priložio Istanbulskoj konvenciji predsjednica je dobila garancije da se na temelju Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru neće donijeti ni jedan zakon koji bi bio u suprotnosti s većinskim demokršćanskim svjetonazorom u Republici Hrvatskoj.

Činjenica je da takav rodni zakon do sada u Hrvatskom saboru nije nitko predložio niti je to uopće bila tema razgovora! Ovdje se trebamo prisjetiti Milanovićeve vlade koja je donijela zakon o istospolnim brakovima, a da protiv te odluke nije protestirao nitko, a taj zakon je praktički derogirao ustavni „referendum o braku“!? Dakle, loši zakoni se mogu donositi i bez Istanbulske konvencije!

No međutim, ako predsjednica želi biti vjerodostojna potrebno je kazati da će svim svojim ovlastima i moćima u drugom mandatu zalagati protiv svakog pokušaja da se na temelju Istanbulske konvencije donese bilo kakav zakon koji bi štetio većinskom svjetonazorskom poimanju u Hrvatskoj. Mora biti spremna pozvati narod i na referendum o deratifikaciji Istanbulske konvencije, jer mogućnost otkazivanja iste je ugrađena u samu konvenciju.

Osobno sam uvjeren da predsjednica Kolinda Grabar Kitarović ne bi nikada dozvolila da se umjesto mama i tata u javni diskurs uvedu termini roditelj 1 i roditelj 2. Isto tako sam uvjeren da bilo kakve štetne genderističke zakone hrvatski narod ne bi nikada prihvatio. Ako je Kolinda Grabar Kitarović narodna predsjednica onda mora osjećati bilo svoga naroda!

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je pozivom Aleksandra Vučića u državnički posjet Zagrebu otvorila Pandorinu kutiju bjesomučnih napada na sebe. Ako bilo tko ima konkretan dokaz da je predsjednica tim političkim potezom učinila etičku ili stvarnu veleizdaju hrvatskih nacionalnih interesa i ako mi taj dokaz predoči, bit ću prvi koji će tražiti njeno neopozivo odustajanje od drugog mandata.

Isto tako, ako bilo tko dokaže da je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u svom prvom mandatu učinila bilo koji veleizdajnički potez zbog kojega je zaslužila javnu osudu i nevjerojatne uvjede prvi ću tražiti njenu bezuvjetnu ostavku.

Svi napadi na Predsjednicu svode se na floskule o tome je li se ona priklonila politikama Andreja Plenkovića ili nije i ako je, je li to malo ili puno, je li ‘vako il’ onako?

Predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović nije izmislio Andrej Plenković niti je predsjednica izmislila Andreja Plenkovića.

Ona nije ni kreirala ni sukreirala bilo kakve neprincipijelne koalicije, nije trgovala žetončićima niti se ima pravo rušilački miješati u unutarstranački život bilo koje stranke, u koalicijski sastav bilo koje Vlade. Njen ustavno pravni položaj je završio onog trenutka kada je imenovala mandatara!

Predsjednica ima potpuno čiste ruke od bilo kakvog oblika korupcije!

Bilo bi kontraproduktivno destabilizirati bilo koju Vladu, osobito kada su makroekonomski pokazatelji i financijska konsolidacija u Hrvatskoj već duže vrijeme u pozitivnim trendovima. Dakle nit luk jela nit luk mirisala, a treba platiti glavom zbog tuđih grijeha. Čini se da će Zoran Milanović svima koji ruše predsjednicu biti bolji od nje!?

Ako Andrej Plenković ima grijeha, neka se s tim pozabave unutarstranačke strukture u HDZ-u pa ako im se predsjednik ne sviđa neka se obračunaju s njim na jedini mogući legalan način, a mjesto za to su unutarstranački izbori u HDZ-u koji će doći kad tad. Legitimno je raditi i puč, raditi državni udar, ali postavlja se pitanje koliko bi to bilo korisno našoj domovini?

Za smušenjačke politikantske igre dovođenja Zorana Milanovića na Pantovčak, što će ako se dogodi imati katastrofalne posljedice na Hrvatsku, što će zaustaviti sve pozitivne trendove na unutarnjem, a osobito međunarodnom planu, bit će odgovorni svi koji su rušenjem Kolinde Grabar Kitarović omogućili da se na duži rok zacrveni cijela Hrvatska. Između dobra i zla treba odabrati dobro, a dobro se uvijek dobrim vraća u daljnjim političkim previranjima! Hrvatska postoji, Hrvatska je stabilna činjenica, Hrvatsku se uvijek može i mora mijenjati na bolje, ali sve u svoje vrijeme!

Jer kako kaže Biblija: Sve ima svoje doba i svaki posao pod nebom svoje vrijeme. Vrijeme rađanja i vrijeme umiranja; vrijeme sađenja i vrijeme branja posađenog. Vrijeme ubijanja i vrijeme liječenja; vrijeme rušenja i vrijeme građenja…

Kazimir Mikašek Kazo/Foto: Milivoj MIijošek

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •