NAJLJEPŠI U EUROPI Advent u Zagrebu – Ovo je 29 lokacija koje možete posjetiti

6 prosinca, 2016 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

U subotu navečer počeo je Advent u Zagrebu. Ovo 29 lokacija koje možete posjetiti, a evo što sve imaju u ponudi1. ZRINJEVAC – U 19 sati pale se lampice, a u 23 kućice nudit će tradicionalne zagrebačke delicije. Uz koncerte, tu su i znanstvene radionice, oslikavanje lica, predstave, druženja sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom…

2. TRG KRALJA TOMISLAVA – Ledeni park otvara se u subotu u 18.30 sati, a nastupiti će talijanski klizači na temu “Orašara”, ali i zagrebačke klizačice ‘Pahuljice’. Svaki dan od 19 do 22 sata planiraju nastupe bendova i DJ-eva, a u 20 kućica u ponudi su, primjerice, američki gulaš, domaći knedli, britanski punč, švicarski raclette, talijanski panettone i rapska torta.

3. EUROPSKI TRG – Uz vješanje tisućitog srca večeras u 20.30 nastupit će Pips, Chips & Videoclips. U više od 30 kućica moći će se kupiti suveniri i ukrasi, a koncerti mladih domaćih izvođača organiziraju se u suradnji Balcony TV-om. Nastavljaju i s jutarnjim vikend-programom “Deset štafelaja nedjeljom”.

advent na Zrinjevcu

4. TOMIĆEVA – Postat će gastromeka, a početak Fuliranja označit će udarom gričkog topa danas točno u podne. Po selekciji Andreja Barbierija i Marina Medaka, kuhat će Dino Galvagno, Braco Sanjin, Tomislav Škunca – Škuf, Tvrtko Šakota, Ivan Pažanin, Petra Jelenić i Hrvoje Zirojević.

5. KURELČEVA – Bit će najveći disko na otvorenom već danas u podne. Posjetitelji će plesati na hitove Donne Summer, Marvina Gaya, skupine Bee Gees i pjesme iz Kulušića, Saloona i Studija 54…

6. TRG BANA JELAČIĆA – Ispred kavane Johann Franck danas u podne počinje “Zagrebačka božićna bajka”, a navečer će se upaliti lampice. Na velikoj pozornici organizirat će se doček Svetog Nikole, nastup dječjih zborova, klapa, večer crkvenih zborova, stand up komedije, festival demo sastava. Programi na pozornici počinju 28. studenoga i trajat će do 19. prosinca.

7. STROSSMAYEROV TRG – Rudolf će dočekati goste večeras u 19 sati, kada će se upaliti tisuće lampica. Već u 19.30 sati na Rudolfovu pozornicu izići će dječji zbor Pahuljice koji će nastojati raspjevati cijeli trg, a u 20 sati mališani će se udobno smjestiti i uživati u filmu “Čarobna šuma”.

8. STROSSMAYEROVO ŠETALIŠTE – Na Štrosu će posjetitelje dočekati osam ukrašenih kućica i tri grijane kupole, a i pozornica s koje će ih zabavljati Cinkuši (28. studenoga), Pavel (30. studenoga), Gelato Sisters (7. prosinca)…

9. KAPTOL – Ispred katedrale božićne će jaslice oživjeti štićenici zajednice Cenacolo. Uprizorenje rođenja Isusa na repertoaru je od 18. do 23. te od 25. do 27. prosinca, kao i 1. te 6. siječnja u 16.15, 17 i 19 sati. Danas u 17 sati kod fontane i kipa Majke Božje pali se prva adventska svijeća, a u 18 je misa u katedrali. Sličan program bit će svake subote u 17.45 sati.

10. GORNJI GRAD (DVORIŠTA) – Dvorišta u Demetrovoj 1 i 11 te u Opatičkoj 10, 19 i 20 ukrasit će u adventskom stilu od subote, 3. prosinca, do petka, 23. prosinca, od 17 do 23 sata (a subotama već od 10).

11. BOGOVIĆEVA, GAJEVA, PETRIĆEVA, VARŠAVSKA – U sklopu božićnog sajma u drvenim kućicama moći će se kupiti suvenir ili pronaći dar i ukras, pojesti kuhane kobasice, pečene kestene, kolače ili popiti kuhano vino.

12. OKTOGON – Taj će prolaz biti modna ulica. Kolekcije će u sklopu “Modnog Oktogona” predstaviti 12 hrvatskih dizajnera, a program se 10. prosinca otvara koncertom Marka Tolje i Mangroova. Trajat će do 31. prosinca. Ansambl Strauss u sklopu “Straussa u Oktogonu” pjevat će od 22. do 24. te od 27. do 29., kao i 31. prosinca.

13. TUNEL GRIČ – Dobit će novo ruho, a atmosferu će stvoriti 3D instalacijama na stropu, prigodnom glazbom i videoprojekcijama od 16. do 24. prosinca.

14. VRANYCZANYJEVA POLJANA – U stilu “Šume Striborove” Ivane Brlić-Mažuranić uredit će livadu, a “Priča s Griča” započinje sutra nastupom The Bambi Molestersa u 19 sati. Uživo će 29. studenoga u 22 sata svirati i Kiki Beluhan Trio.

15.KLOVIĆEVI DVORI I PLATO GRADEC – Koncertom Vatre 1. prosinca u 20.30 sati počinje program, a nastavlja se 2. prosinca nastupom Ljetnog kina, dok će 3. prosinca zasvirati Songkillersi. U atriju Galerije postavili su klizalište, a tijekom adventa moći će se razgledati i izložbe slikara Ignjata Joba te studenata Akademije likovnih umjetnosti.

16. PALAČA DVERCE I CRKVA SV. KATARINE – Božićni koncert posvećen grofici Clotildi Buratti održat će se 10. prosinca u 19 sati u sklopu Festivala adventskih i božićnih pjesama, a dan kasnije, 11. prosinca, u 18 sati bit će koncert posvećen maestru Vladimiru Kranjčeviću. Festival traje od 8. do 11. prosinca, a zborovi i vokalni ansambli nastupit će i u Paviljonu na Zrinjevcu, dok će kroz božićnu šetnju obići Gornji grad.

17. CRKVA SV. DIZME – Sandale svete Majke Terezije iz Kalkute koje je izula u Zagrebu prije primanja Nobelove nagrade za mir moći će se vidjeti od 28. studenoga do 23. prosinca od 11 do 18 sati. Ponedjeljkom je crkvica na Novoj Vesi zatvorena.

18. KAZALIŠTE MALA SCENA – Dječje predstave uz igru i druženje sa Sv. Nikolom i Djedom Božićnjakom pripremaju u kazalištu na adresi Medveščak 2, i to 3., 4., 6., 10., 11., 17. i 18. prosinca.

19. HNK I TKALČIĆEVA 31 – S božićnih balkona svake nedjelje u 19 sati, počevši od sutra, izvodit će klasične melodije Ad gloriam brass limeni puhači.

20. ETNOGRAFSKI MUZEJ – U 11 sati je danas prezentacija izrade lepoglavske čipke u sklopu nove izložbe. Organizirat će i pričaonice norveših bajki, bit će radionica izrade božićnog nakita, ukrašavanja licitara…

21. MUO – Od sutra do 26. veljače velika je izložba “Orašar – najljepša božićna bajka” o popularnom baletu.

22. GUNDULIĆEVA 4 – U sklopu BACKO Mini Expressa sve dane adventa od 10 do 22 sata vozit će poseban vlak u bojama Zagreba te s blagdanskom dekoracijom, a na maketi željeznice postavili su sljemensku skijašku stazu, žičaru, Ledeni park…

23. HRVATSKA KUĆA – Od 5. do 31. prosinca od 10 do 20 sati izložba je velikih božićnih jaslica sestre Samuele iz Družbe sestara Naše Gospe u Zagrebu, a bit će i božićnih radionica i edukacija izrade ukrasa.

24. TRG ŽRTAVA FAŠIZMA – ArtOmat, sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, od 16. do 23. prosinca okupit će se 70 izlagača, u pripremi su radionice, glazbeni i umjetnički program.

25. MARTIĆEVA – Postavit će adventski trg u sklopu blagdanskog Design Districta s kućicama visokim pet i pol metara, a u Croatia Design Superstoreu su dječje radionice, poput izrade jaslica od lego-kockica ili slaganja borova od drvenih pločica.

26. BRANIMIR CENTAR – Art Pullover okupit će u Pikto galeriji više od 50 umjetnika, a svoje radove ponudit će po pristupačnim cijenama. Glumac i redatelj Mario Kovač u ulozi rock-matičara Elvisa Presleya vjenčat će zaljubljene, a sve počinje 1. prosinca.

27. ZOO – U obilazak će djecu voditi Djed Božićnjak, a cijeli će vrt biti okićen u adventskom stilu. Lampice se pale večeras.

28. MSU – Od 1. do 31. prosinca na platou će kuhati chefovi, a svirat će i demo bendovi, svaki dan od 18 do 23 sata glazbena pozornica bit će povjerena DJ-evima, poput Pilla Jacksona, Hrwoja, Vedrana Rake i Fiddly Digitsa. Moći će se i “rentati” bor.

29. VELESAJAM – Od 28. studenoga do 2. siječnja ondje će biti čarobni dvorac Djeda Mraza, više od 30 iglua, vanjska pozornica za priredbe i koncerte te veliko klizalište.

Foto:facebookAdventZrinjevac


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •