Kategorije Magazin

Baby Lasagna izborio finale Eurosonga, favorit je na kladionicama

Širi dalje

Hrvatski predstavnik Baby Lasagna s pjesmom “Rim Tim Tagi Dim” ušao je u finale natjecanja za pjesmu Eurovizije 2024., koje se održava u subotu 11. svibnja u švedskom gradu Malmöu.



Publika u dvorani euforično je popratila nastup Marka Purišića – Baby Lasagne, pjevajući i plešući uz pjesmu “Rim Tim Tagi Dim”, koja je tjednima na prvom mjestu kladionica.

Uz hrvatskog predstavnika u finale su ušli, pročitani slučajnim redosljedom, Srbija, Portugal, Slovenija, Ukrajina, Litva, Finska, Cipar, Irska i Luksemburg.

U prvom polufinalu nastupili su i predstavnici Ujedinjenog Kraljevstva, Njemačke i Švedske, koji su izravno ušli u finale. Nastup u finalu nisu izborile pjesme Poljske, Islanda, Moldavije, Azerbajdžana i Australije.

O prolasku u finale odlučivali su glasovi publike iz zemalja sudionica polufinala, a gledatelji iz zemalja koje ne sudjeluju na natjecanju svoje su favorite mogli birati putem interneta i njihovi su glasovi zbrojeni u cjelini Rest of the World.

Stručni žiriji svoje će bodove dijeliti u subotnjem finalu u kojemu će se natjecati predstavnici 26 zemalja. Druga polufinalna večer na rasporedu je u četvrtak, 9. svibnja.

Ove se godine natjecanje održava uz izmijenjena pravila pa tako izravni finalisti tzv. Big 5 (Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Ujedinjeno Kraljevstvo) te domaćini Šveđani osim u finalu nastupaju i u polufinalnim večerima, a produženo je i vrijeme glasanja, koje će u finalu biti otvoreno prije izvedbe prvog finalista.

Natjecanje za pjesmu Eurovizije 2024. ove se godine održava u Švedskoj zahvaljujući pobjedi Loreen s pjesmom “Tattoo” u Liverpoolu prošle godine. Švedska je sedmi put domaćin Eurosonga, a grad Malmö treći put.

Organizator ovogodišnjega natjecanja je švedska televizijska kuća SVT, zajedno s Europskom radiodifuzijskom unijom (EBU), a voditeljice svih triju večeri su holivudska zvijezda Malin Åkerman i popularna švedska televizijska voditeljica i komičarka Petra Mede.

Hina/Foto: Afp/FaH


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Procurile sudačke kartice. Nije za vjerovati, ali jedan sudac proglasio pobjedu Furyja

Poslije više od četvrt stoljeća svijet ima apsolutnog teškaškog boksačkog prvaka po pobjedi  Oleksandra Usika…

3 sata prije

Hrvat koji je sparirao Furyjem: Sudac je trebao je pustiti Usuka da nokautira Furyja

Oleksandr Usik sinoć je ujedinio sve teškaške titule pobjedom protiv Tysona Furyja podijeljenom odlukom sudaca.…

3 sata prije

Sezona tek počinje, a već imamo rekordera. Pogledajte cijenu kave s rive na Hvaru

Pred početak turističke sezone počele su objave o cijeni pića na Jadranu. Ne sumnjamo da…

5 sati prije