‘Misteriozni gost’ počastio prijatelje i platio račun od 63.000 eura

5 rujna, 2025 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nepoznati gost uživao je u gozbi koja je uključivala ‘razna riblja jela’ vrijedna 45.000 eura i 17 boca Dom Perignon Rosea u restoranu Annabel u Palma Novi, gradu u Calviàu na Mallorci. Bakšiš za konobare  je  5.700 eura.



Slikanje računa na moru, čuđenje visokim cijenama ili pak pohvala za cijenu i uslugu, nije samo hrvatski fenomen. To rade i u drugim turističkim destinacijama u svijetu. Vijest o računu iz restorana s Mallorce prenijeli su lokalni portali, ali i poznati svjetski mediji-

Restoran otvoren prošli mjesec, podijelio je račun na Instagramu, zadirkujući svoje pratitelje o identitetu gosta. “Čiji je ovo račun? Označite ih ispod, molimo vas – voljeli bismo razgovarati”, napisali su.

Skupe ribe plivaju u Balearskom moru 

Iz restorana Annabel, koji se nalazi na obali, kasnije su dodali da je 18 ljudi uživalo u obroku, što je ukupno iznosilo 3513 eura po osobi. Također su nagovijestili da je u grupi možda bio i poznati američki sportaš.

Ogroman račun izazvao je nagađanja lokalno i na internetu o identitetu navodne slavne osobe.  Ljudi pišu da je račun platila “tajnovita američka sportska zvijezda”.

Nepoznati gost uživao je u gozbi koja je uključivala ‘razna riblja jela’ vrijedna 45.000 eura i 17 boca Dom Perignon Rosea u restoranu Annabel u Palma Novi.

Obrok od 63.000 eura dolazi u trenutku kada su čelnici industrije na Mallorci upozorili da regija pati od “krize gostoprimstva” jer turisti radije kupuju hranu u supermarketima nego da jedu vani.

Prošli mjesec, Miguel Carrió, predsjednik udruženja restorana na Paseo Mallorci, obično jednoj od najprometnijih gastronomskih četvrti Palme, rekao je da iako broj turista koji ga posjećuju ostaje rekordno visok, oni se ne rastaju od svog novca za odmor kao što su to nekad činili.

Bakšiš za konobare  5.700 eura

Rekao je da iako je ‘Palma puna’, turisti puno manje jedu vani, odlučujući se za samostalnu pripremu hrane u hotelskim sobama ili na plaži umjesto da jedu u lokalnim restoranima.

Carrió je dodao: “Vidite turiste kako odsjedaju u hotelima s četiri zvjezdice za 300 eura po noćenju. Ali oni ne idu u barove ili restorane.”

Jelo se i puno pizze koja košta 12 eura. Bakšiš za konobare  5.700 eura.

“Idu u supermarket, na odjel s gotovom hranom,  ponesu štrucu kruha i krišku pizze da ih pojedu u svojoj sobi.

Rekao je da su rastuće cijene natjerale turiste da odustanu od skupih obroka: “Obitelji nemaju 3000 eura za odmor. Avionske karte koštaju 1000 eura; ima još 200 eura za noćenje u hotelu. Koliko košta tjedan dana odmora na Mallorci? 5000 eura?

Dužnosnik ugostiteljske industrije dodao je da umjesto da obitelji plate 200 eura za obrok vani, ‘mnogi ljudi radije pakiraju svoju Tupperware posudu za odlazak na plažu”.

Kako su Hrvati reagirali na ovaj račun: “Za te novce se pet godina ubijaš od janjetine, po kg svaki dan. I još ti ostane za pivo.”

M.M. /Foto: Instagram


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->